Appelgebak mugcake!

Ik heb er een overheerlijke mugcake van gemaakt, met een vleugje appel. Hij kan door als verwen ontbijt/brunch of als smakelijk tussendoortje! Wanneer het koud is buiten, merk ik dat ik mega veel trek heb in alles met kaneel, speculaaskruiden in combinatie met appel. Appel bevat meer koolhydraten in vergelijking met rood fruit bijvoorbeeld aardbeien en frambozen. Als je streng koolhydraatarm eet, adviseer ik om de appel daarmee te vervangen. 

Bekijk mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Appelgebak mugcake!

  • Bereidingstijd: 15 minuten
  • Porties: 1
  • Aantal koolhydraten: 8 g khd

Ingrediënten


Bereidingswijze

Snijd de appel in kleine stukjes en meng alle ingrediënten in een magnetron bestendig bakje. (die van mij was 9,5 cm hoog en 7 cm breed).
Bak de mugcake 2,5 minuten in de magnetron op 750 watt.
Garneer de mugcake eventueel met poedersuikervervanger of bruine suikervervanger.

 


Notities

Als je geen magnetron hebt, kan de mugcake ook 25 minuten in de oven op 160c.

Sleutelwoorden: Koolhydraatarm, keto, low carb, glutenvrij, appel, gebak, mug, cake, mugcake

Bestel mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.