Suikervrije, koolhydraatarme en glutenvrije hazelnoot-schuimgebak!

Suikervrije, koolhydraatarme en glutenvrije hazelnoot-schuimgebak!


Deze week is er geen Wednesday Challenge vanwege een ziekenboeg thuis. Alle 3 hebben we het te pakken maar dat wil de pret niet drukken. Wanntttt……. Ons bod is geaccepteerd! We hebben eindelijk ons droomhuisje binnen!! Het duurde even, maar dan hebben we ook wat! Wij gaan als een malle alles verzamelen, ondertekenen en afronden om het allemaal 100% officieel te maken! Dus dat vraagt om een feestelijk recept om dit moment te vieren! (We zijn inmiddels al helemaal gesetteld) 😝

En dat doen we met deze hazelnoot-schuimtaart! Hij is werkelijk waar hemels. Hij bevat mega weinig koolhydraten, steelt de show op elk feest, is leuk om te maken en zeker niet moeilijk. 🙂

Zijn jullie klaar voor het recept? Hier komt ie!

Ingrediënten 8 punten

 1.7 khd per punt

Schuim:

  • 95 g ongebrande hazelnoten
  • 4 eiwitten
  • Snufje zout
  • 20 g Sukrin+

Boter creme:

  • 20 g cappuccino oplospoeder
  • 25 ml water
  • 350 g roomboter op kamertemperatuur 
  • 1 tl vanille-extract
  • 20 g Sukrin+

Topping:

  • 95 g hazelnoten
  • 5 g gehakte pure chocolade 85%
  • 10 g frambozen

Bereidingswijze:

Rooster de hazelnoten in een pan totdat ze goudbruin zijn en hak ze in kleine stukjes. Mix de eiwitten stijf met een snufje zout en Sukrin. Spatel de gehakte hazelnoten kort en luchtig door de stijfgeklopte eiwitten. 

Verwarm de oven voor op 130 °C. Maak 3 hopen van de stijfgeklopte eiwitten en maak 3 ronde plakken op een vel bakpapier, van ongeveer 16 dia cm. Bak de plakken schuim 1,5 uur in de oven. Zet de oven vervolgens uit en laat ze in de oven staan met de deur op een kier.

Maak de boter crème door de cappuccino op de laten lossen in het water. Meng vervolgens de boter met de Sukrin en de opgeloste cappuccino. Hak de hazelnoten in kleine stukjes. Smeer op elke plak eiwitschuim een laag boter crème en strooi daar de fijngehakte hazelnoten over. Garneer de hazelnoot-schuimtaart tot slot met de chocolade en frambozen.

Tip: Strooi er eventueel Sukrin Melis (poedersuiker vervanger) over!

Geniet! X

23 Reacties

  1. Oh wat leuk voor jullie dat je je droomhuis kunt kopen🤩🤩🤩
    Veel beterschap voor jullie

  2. Van harte met jul lkie droom aanwinst.
    Wij gaan het h.gebak zeker proberen, lijkt mij erg smakelijk.

  3. Gefeliciteerd met jullie huis!

  4. Oooh. Die ziet er goed uit. Ga ik zeker maken en sterkte met de ziekenboeg.

  5. Joke Burgers

    Van harte Gefeliciteerd, veel geluk in jullie nieuwe huis straks, en veel beterschap en fijne feesrdagen😊👶🍀 🎄🎄🎄🎄

  6. Joke Burgers

    Van harte Gefeliciteerd, veel geluk in jullie nieuwe huis straks, en veel beterschap en fijne feestdagen😊👶🍀 🎄🎄🎄🎄

  7. Wat voor een geweldige overheerlijke recepten zullen
    er vanuit jullie nieuwe keuken straks weer komen !?
    Gefeliciteerd,groetjes Joyce

  8. Proficiat met jullie droomhuis! Kan ik ook gewone Sukrin gebruiken? En zitten er niet heel veel koolhydraten in oploscappucino? Lijkt me anders wel lekker maar mss beter espressostick gebruiken🤔Groetjes Marielle

  9. Patricia Hof

    Vraagje zou je de hazelnoot ook met amandel kunnen vervangen en de cappucino met cacao ?

  10. Anne Schol

    Heerlijk..!!! Zo goed gelukt!

  11. Christine van Vlastuin

    Oh wat is deze lekker! ! Bizar! Goed te maken. Ik vind de crème wel heel erg heftig/machtig. Vandaar heb ik tussen de lagen mascarpone/slagroom gedaan. Is luchtiger.
    Bovenop de botercrème. Super de super. Alleen lastig in mooie stukjes te snijden.

    • Wat leuk dat je hem lekker vindt Christine! 🖤 En een hele goede oplossing die mascarpone en slagroom 🤗 X

  12. Oanh, dank je wel voor dit recept!!! Vanmiddag gemaakt, wel helft van de ingrediënten gebruikt om uit te proberen. Schuim kwam best donker de oven uit maar smaak was prima. De botercreme is wel iets zwaar maar ik heb er gewoon minder opgesmeerd. Zeker voor herhaling vatbaar. Vindt mijn man ook 😉.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*