Vandaag heb ik deze fantastische hazelnoot schuimgebak gemaakt! Hij bevat mega weinig koolhydraten, steelt de show op elk feest, is leuk om te maken en zeker niet moeilijk om te maken.
Klik hier voor met heerlijke baksel recepten.
Bekijk mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!
PrintSuikervrije, koolhydraatarme en glutenvrije hazelnoot-schuimgebak!
- Bereidingstijd: 2 uur
- Porties: 8
- Aantal koolhydraten: 1.7 g khd
Omschrijving
Klik op de gekleurde ingrediënten om te zien welke producten ik gebruik.
Ingrediënten
Schuim:
- 95 g ongebrande hazelnoten
- 4 eiwitten
- Snufje zout
- 20 g erythritol (klik)
Boter creme:
- 20 g cappuccino oplospoeder
- 25 ml water
- 350 g roomboter op kamertemperatuur
- 1 tl vanille-extract (klik)
- 20 g erythritol (klik)
Topping:
- 95 g hazelnoten
- 5 g gehakte pure chocolade 85%
- 10 g frambozen
Bereidingswijze
Rooster de hazelnoten in een pan totdat ze goudbruin zijn en hak ze in kleine stukjes. Mix de eiwitten stijf met een snufje zout en erythritol. Spatel de gehakte hazelnoten kort en luchtig door de stijfgeklopte eiwitten.
Verwarm de oven voor op 130 °C. Maak 3 hopen van de stijfgeklopte eiwitten en maak 3 ronde plakken op een vel bakpapier, van ongeveer 16 dia cm. Bak de plakken schuim 1,5 uur in de oven. Zet de oven vervolgens uit en laat ze in de oven staan met de deur op een kier.
Maak de boter crème door de cappuccino op de laten lossen in het water. Meng vervolgens de boter met de erythritol en de opgeloste cappuccino. Hak de hazelnoten in kleine stukjes. Smeer op elke plak eiwitschuim een laag boter crème en strooi daar de fijngehakte hazelnoten over. Garneer de hazelnoot-schuimtaart tot slot met de chocolade en frambozen.
Notities
Strooi er poedersuikervervanger over!
Sleutelwoorden: Koolhydraatarm, keto, low carb, glutenvrij, hazelnoot, schuim, gebak, schuimgebak, taart
Bestel mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!
Oh wat leuk voor jullie dat je je droomhuis kunt kopen???
Veel beterschap voor jullie
Dankjewel Irene! ????
Van harte met jul lkie droom aanwinst.
Wij gaan het h.gebak zeker proberen, lijkt mij erg smakelijk.
Super leuk Rosita! Dankjewel! ???
Gefeliciteerd met jullie huis!
Dankjewel!!! ???
Oooh. Die ziet er goed uit. Ga ik zeker maken en sterkte met de ziekenboeg.
Dankjewel Mieke!! Leuk dat je ook aan de slag gaat! ?
Van harte Gefeliciteerd, veel geluk in jullie nieuwe huis straks, en veel beterschap en fijne feesrdagen??? ????
Van harte Gefeliciteerd, veel geluk in jullie nieuwe huis straks, en veel beterschap en fijne feestdagen??? ????
Wat voor een geweldige overheerlijke recepten zullen
er vanuit jullie nieuwe keuken straks weer komen !?
Gefeliciteerd,groetjes Joyce
Ahh Haha! Ik hoop een heeeeele boel! 😉
Proficiat met jullie droomhuis! Kan ik ook gewone Sukrin gebruiken? En zitten er niet heel veel koolhydraten in oploscappucino? Lijkt me anders wel lekker maar mss beter espressostick gebruiken?Groetjes Marielle
Dat kan allebei Mariëlle! ?
Vraagje zou je de hazelnoot ook met amandel kunnen vervangen en de cappucino met cacao ?
Dat is zeker het proberen waard Patricia! ?
Ik ga het proberen met de helft van de ingredienten en laat het je weten !
Heerlijk..!!! Zo goed gelukt!
Super leuk Anne!!! Fijn dat je er van geniet ????
Oh wat is deze lekker! ! Bizar! Goed te maken. Ik vind de crème wel heel erg heftig/machtig. Vandaar heb ik tussen de lagen mascarpone/slagroom gedaan. Is luchtiger.
Bovenop de botercrème. Super de super. Alleen lastig in mooie stukjes te snijden.
Wat leuk dat je hem lekker vindt Christine! ? En een hele goede oplossing die mascarpone en slagroom ? X
Oanh, dank je wel voor dit recept!!! Vanmiddag gemaakt, wel helft van de ingrediënten gebruikt om uit te proberen. Schuim kwam best donker de oven uit maar smaak was prima. De botercreme is wel iets zwaar maar ik heb er gewoon minder opgesmeerd. Zeker voor herhaling vatbaar. Vindt mijn man ook ?.
Ahhh wat ontzettend leuk om te lezen Coby!! ???
Lieve Oanh,
Ik ben nu bezig met deze taart.
Ik heb geen capuccino thuis maar wel espresso zakjes. Kan ik die gebruiken en als ja hoeveel water moet dan.
Alvast bedankt
Ja dat kan gewoon hoor! Ik zou hetzelfde hoeveelheid water doen en voor de zekerheid het mengsel proeven ?
Klopt anderhalf uur in de oven wel? Ze zijn echt veel te bruin geworden bij mij. Bij een ander recept voor schuimtaart (de ‘ongezonde’ ) hoeft het maar een half uur in de oven, dat is wel een heel verschil. Vandaar even de check.