Deze week heb ik gekozen voor een makkelijk visgerechtje! Er waren een aantal verzoekjes voor camping gerechten en gerechten voor op de BBQ. Dit zalm pakketje is er ideaal voor! Je kunt eindeloos variëren met de groentes, vis en kruiden.
Klik hier voor meer bbq recepten.
Bekijk mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!
PrintAziatisch zalmpakketje uit de oven!
- Bereidingstijd: 40 minuten
- Porties: 2
Ingrediënten
- 300 g asperges
- 100 g puntpaprika
- 100 g aziatisch wok groentepakket (paksoi, rode ui, taugé, chinese kool)
- 1 el vissaus
- 1 el sojasaus
- 350 g zalmfilet
- 1 el gehakte sereh/citroengras
- 2 tl sesamzaadjes
- klein scheutje olijfolie
- 1 tl Chinese 5 kruidenmix
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 175c.
Leg twee stukken aluminiumfolie op het aanrecht.
Snijd de kontjes van de asperges en leg ze in het midden van de folie.
Snijd de puntpaprika in stukjes en verdeel het samen met de wokgroenten over de asperges.
Sprenkel de vissaus en sojasaus over de groenten en leg de stukken zalmfilet over de groenten.
Doe de gehakte sereh over de zalm en sprenkel er sesamzaadjes over.
Doe er tot slot olijfolie en de 5 spices over het geheel, sluit de pakketjes goed af maar laat er wel wat ruimte over zodat het goed kan stomen.
Leg de pakketjes 25 a 30 minuten in de oven of op de BBQ!
Sleutelwoorden: Koolhydraatarm, keto, low carb, glutenvrij, zalm, pakketje, oven, bbq, barbecue, Aziatisch
Bestel mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!