Voor deze Challenge day heb ik de Chili Con Carne gemaakt! Nog best een veelgevraagd verzoekje en helemaal terecht, want het is super lekker! Het is een makkelijk recept, prima om te gebruiken bij koolhydraatarme tortilla’s of gewoon net als ik, met een flinke dot guacamole.
Klik hier voor meer Mexicaanse recepten.
Bekijk mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!
PrintKoolhydraatarme Chili Con Carne
- Bereidingstijd: 30 minuten
- Porties: 3
- Aantal koolhydraten: 11 g khd per portie
Ingrediënten
- 125 g spekblokjes
- 300 g gehakt
- 50 g ui
- 100 g rode paprika
- 130 (uitgelekte) bonenmix met Edamame, kikkererwten en groene kidney bonen (Bonduelle)
- 130 (uitgelekte) edamame bonen (Bonduelle)
- 400 g gepelde tomaten uit blik
- snuf peper
- snuf knoflookpoeder
- snuf chilipoeder
- snuf gemalen komijnzaad
- 2 el balsamico azijn
- snuf paprikapoeder
- 2 tl sambal
- 1 el tomatenpuree
- 250 ml water
- 1 runderbouillonblokje
- 75 g creme fraiche
Guacamole
- 150 g avocado
- 75 g creme fraiche
- 100 g tomaat
- peper
- zout
Bereidingswijze
Bak de spekblokjes crispy en zet ze apart.
Rul het gehakt en snijd ondertussen de ui en paprika in blokjes.
Doe de gesneden ui en paprika bij het gehakt en bak het enkele minuten mee.
Doe vervolgens de rest van de ingrediënten (behalve het water en bouillonblokje) bij het gehakt en bak het enkele minuten mee.
Giet het water, het bouillonblokje en de creme fraiche in de pan en laat het op een laag vuurtje koken totdat het iets is ingedikt.
Maak ondertussen de guacamole door de avocado met de creme fraiche, gesneden tomaat, peper en zout te prakken.
Sleutelwoorden: Koolhydraatarm, keto, low carb, glutenvrij, chili, con, carne, Mexicaans, guacamole,
Bestel mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!
Ha Oanh, heb jij al uitgerekend hoeveel kh dat zijn per portie?
koolhydraten staan bovenaan het recept
Het water loopt me namelijk in de mond!
Dat staat erbij….11khd per persoon
Is het recept voor 1 persoon of 2 personen
3 personen staat er boven
Heerlijk, dank je voor het recept. Één van mijn favoriete gerechten!
Het was bij mij véél te nat, klopt die 250 ml water wel? 🤔
Hoe langer je het kookt, hoe minder waterig het wordt 🤗
Ik vond het super lekker!
★★★★★
Staat erbij @Betty … voor 3 personen
We vonden het een heerlijke schotel. Lekker eenpansgerecht ook voor op de camping!
super lekker! dankjewel Oanh.
Is het niet heel erg weinig voor 3 personen? Die blikjes zijn heeeel klein.
Ik heb het recept gemaakt zonder de bouillon, crème fraîche en guacemole maar er wel wat kaas doorheen gedaan. Het was echt heerlijk! Dit recept ga ik vaker maken. Thanks Oanh!
Ik ben allergisch voor varkensvlees, wat zal ik dan gebruiken ipv de spekjes?
Hihi, ik heb hem gemaakt. De spekjes worden apart gebakken en die heb ik dus op het bord bij mijn kids er bij gedaan!
Volgende keer probeer ik het zonder water toe te voegen. Ik heb er ook in verhouding meer paprika doorheen gedaan als de tomaten uit het blik, ivm allergie voor tomaat.
Maar super lekker hoor Oanh! Dank je wel.
Waar kan ikde bonenmix vinden?
Ik heb het bij de appie gescoord Conny! 🤗
Heb ik ook gekeken maar niets.
Waarmee zou ik het kunnen vervangen denk je?
Super recept! nog extra zak (Thaise) roerbak groente aan toegevoegd.
Dit is ZO lekker. Zelfs de kinderen likken hun vingers er bij af. 😄
Wat leuk!! 💙
Wat was dit lekker zeg. We hebben gesmuld. Gaan we zeker vaker maken.
wanneer moeten de gebakken spekjes er in ?? ik neem aan op het laatst zo heb ik het gedaan !
Ziet er heerlijk uit maar kan ik ook kidneybonen gebruiken ipv de andere bomen mixen? Ik hou daar zelf niet zo van
Geen idee of de verhouding aan khd dan anders is?
Groetjes elles
Ziet er heerlijk uit maar kan ik ook kidneybonen gebruiken ipv de andere bonen mixen? Ik hou daar zelf niet zo van
Geen idee of de verhouding aan khd dan anders is?
Groetjes elles
Dat kan hoor! Kidneybonen hebben alleen wel wat meer koolhydraten. 🙂
Love it!!!
Ja lekker he! 🥰
Hoeveel calorieën zit er in een portie?
Kan dit recept ook gemaakt worden in een slowcooker?
Het was heerlijk
ik heb er geen guacemole bij gedaan maar komkommer in zoetzuur en beetje kaas er over heen en de volgende keer doe ik er geen water bij.
Dag Oanh,
Wat doe je met het ingedikte water, crème fraiche en het bouillonblokje? Als nog bij de bonen?
Groetjes Ellen