Bloemkoolnasi met saté

Vanavond is het tijd voor nasi! En uiteraard met heerlijke satésaus en kipsaté spiezen.

Maak in een handomdraai rijst van broccoli of bloemkool met deze veggie ricer! 

Meer diner recepten vind je hier.

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Bloemkoolnasi met saté

  • Bereidingstijd: 2 uur minuten
  • Porties: 4
  • Aantal koolhydraten: 10.5 g khd per persoon

Omschrijving

Gebruik deze veggie ricer om rijst te maken van groenten voor de nasi!


Ingrediënten

  • 1 bloemkool
  • 1/6 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1/6 witte kool
  • 1 prei
  • 1/2 paprika
  • 1 handje taugé
  • 5 el kikkoman sojasaus
  • 2 tl komijnzaad
  • 2 tl korianderzaad
  • 2 tl sambal
  • 1 flinke el kokosolie
  • (optioneel, ei)

Satésaus:

  • 1/6 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1a2 tl sambal
  • 5 flinke el pindakaas
  • snufje komijnzaad
  • snufje korianderzaad
  • +/- 100ml ongezoete sojamelk of kokosmelk

Marinade:

  • 2 kipfilets
  • 1/6 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 4 el kikkoman sojasaus
  • 2 tl sambal
  • 1 flinke el geraspte kokos
  • snufje komijnzaad
  • snufje korianderzaad

 


Bereidingswijze

Kipsaté
Snijd de kipfilet in blokjes en doe het in een schaal met alle ingrediënten voor de marinade.
Laat het minimaal een uur in de koelkast marineren.

Na het marineren rijd je de kip aan satéprikkers en grill of bak je ze gaar voor ongeveer 10min in kokosolie.

Satésaus:
Snijd de ui en knoflook in fijn en fruit het in een pannetje met kokosolie.
Doe dan alle ingrediënten in de pan behalve de sojamelk of kokosmelk.
Meng alles goed samen en giet de soja of kokosmelk bij het geheel.
Kijk wat je fijn vindt qua structuur, als het te stevig is doe je er meer melk bij, ander meer pindakaas.

Nasi:
Rasp de bloemkool fijn en snijd de andere groenten in kleine stukjes.
Verwarm de kokosolie in een ruimte pan en fruit de ui en knoflook.
Doe dan alle kruiden bij de ui en knoflook, voeg dan de bloemkool en de groenten toe en bak dit voor een paar minuten.
Het is klaar als de groenten goed zijn, dus proef af en toe of het op smaak is en de groenten gaar.

Maak een  bord op met nasi, saté en de satésaus. Garneer de nasi met wat verse koriander.


Sleutelwoorden: Koolhydraatarm, keto, low carb, glutenvrij, nasi, bami, chinees, sate, marinade

Bestel mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!

15 Comments

  1. Lijkt me heerlijk en i.p.v. de kip vooraf aan prikkers te rijgen, doe ik dat achteraf of laat het weg. Geen gemier met stokjes.
    Jouw groentes zijn ook prima te vervangen door roerbakmixen, Oosterse, Chinese,Thaise en wel zo makkelijk.
    Zelf de verse knoflook en een uitje, kruiden….komt goed.
    Plan vooraf en ga het deze week maken.
    Je leest erover en bedankt!

  2. Heerlijk! Heb er alleen geen nasi van gemaakt maar stukken kipfilet en Wokgroente bij gedaan. Maar de marinade, saté saus en bloemkool als rijst….1 woord jummie

  3. Waarmee (hoe) rasp jij de bloemkool?

  4. Rasp je alleen de roosjes of ook de stelen?

  5. Heerlijk gegeten van de bloemkoolnasi.
    De groenten heb ik wel langer dan een paar minuten laten garen. Een paar minuten vond ik te kort.
    De pindasaus bleef plakkerig ondanks het extra toevoegen van de sojamelk. De smaak was prima.
    Vooral de tweede dag smaakte alles nóg beter!

  6. Tegenwoordig kan je kant en klaar bloemkool “rijst” kopen bij de AH!

  7. Ik ben geen bloemkool-fan, ik vraag me af of de bloemkool die in veel van je recepten te gebruiken is ook de echte bloemkool smaak heeft, of dat je dit niet proeft omdat het geraspt word en dergelijke. Alvast bedankt!

  8. Het is heerlijk! Bedankt voor het recept!!

  9. Action heeft rijst wat koolhydraat vrij is…

  10. G.C.van Beek

    Het zal wel aan mij liggen. Maar als ik de bloemkool over de rasp haal, of andersom, springen de korreltjes overal door de keuken. Gelukkig houdt mijn hondje dan de vloer schoon. Vandaar, dat ik de bloemkool in de keukenmachine klein krijg. Bedankt voor het heerlijke recept, dat was smullen, Oanh.

  11. Ik heb nu al op zoveel manieren bloemkoolnasi gemaakt, of pizzabodem van bloemkool, of wat dan ook, maar ik blijf het onaangenaam vinden om te eten. Ik proef ipv nasi alleen maar bloemkool, ondanks de kruiden en de sambal. Ik ben een fan van bloemkool, maar dan op de oeroude Holladse manier.

  12. Waarom is deze pindasaus anders als die in je boek staat? Deze lijkt me overigens ook heel lekker!

Laat reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.