Het lijkt herfst! Dat vraagt om een kleurrijke herfstschotel met pompoen! Ovenschotels vind ik heerlijk, makkelijk en leuk om te maken. Deze schotel is al een feest voor het oog, maar smaakt daarnaast ook nog eens verrukkelijk!
PrintPompoen, spruitjes en kippendijtjes ovenschotel
- Bereidingstijd: 55 minuten
- Porties: 4
- Aantal koolhydraten: 8.5 g khd per persoon
Ingrediënten
- 4 kippendijtjes
- 300gram spruiten
- 250gram flespompoen
- 4 tommies
- 6 kleine feta blokjes 1/2 rode ui
- 2 teentjes knoflook
- 3 el rode wijnazijn
- 3 el olijfolie
- snufje tijm
- snufje oregano
- snufje peper
- snufje paprikapoeder
- snufje chilipoeder
- knoflookpoeder
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 175c.
Ontdoe de spruitjes van het kontje en snijd de pompoen in blokjes (verwijder de schil en pitten).
Blancheer de spruitjes en pompoen voor 7 minuten.
Masseer de kippendijtjes (als ze nog niet gekruid zijn) met knoflookpoeder, paprikapoeder en chilipoeder.
Doe de spruitjes, pompoen en de kippendijtjes in een ovenschaal.
Snijd vervolgens het uitje in stukjes en de tommies in tweeën en doe het in de ovenschaal.
Verkruimel met je handen de fetakaas over het geheel en strooi de kruiden over het geheel.
Tot slot sprenkel je de rode wijnazijn en olijfolie over het geheel en bak je het af voor 45min in de oven.
Sleutelwoorden: Koolhydraatarm, keto, low carb, glutenvrij, oven, ovenschotel, kippendij, kippendijen, pompoen, spruiten, spruitjes
We hebben t net op. Ondanks dat ik in t verleden geen spruitjes lustte vond ik het verrukkelijk! Voor 4 personen zou ik alleen iets meer pompoen en spruitjes doen. Ik heb t met kipfilet gedaan. Ook daarvoor was 45 minuten oventijd voldoende.
Wat leuk om te horen Christa! 😀
Kan ik de feta vervangen
Mvg
Als je goed naar de foto kijkt, zie je ook, dat alles de oven even heeft aangeraakt.
Ik vind de oventijden ook meestal te kort en bak de kip iets langer en daarna klopt het meestal wel.
Blijft ook een beetje uitvogelen met de ovenfunctie, die je gebruikt.
Wordt ook niet vermeld.
Hete lucht, boven- en onderwarmte. Maakt ook verschil, maar ben blij met deze recepten hier en vogel,het wel uit.
Hoi Leonne,
Ik gebruik vrijwel (bijna) altijd 180c hetelucht. Maar dat kan zelfs verschillen per oven 🙂
Ik zal er in het vervolg aan denken!
Groetjes Oanh
Ovenschotel met kipdijen, spruiten en flespompoen.
Kip en spruiten heb ik nooit geluste en pompoen had ik ook nog nooit op.
Totdat ik deze recept probeerde. Als ik het niet lekker vond, had ik nog een alternatief.
Maar het is echt een aanrader, het was echt heel lekker en voor herhaling vatbaar.
Dank je wel voor de heerlijke recepten Oanh.
Wat leuk om te horen Tineke! ?
Eet je dit met rijst of aardappels of is dit gerecht al compleet?
Erg lekker gerecht. Ook de rest vonden het heerlijk terwijl ze er eerst hun bedenkingen hadden. Je hebt er ook niks bij nodig. Aanradertje. Ik heb het al doorgestuurd naar meerdere. Bedankt
Ik heb alles in huis gehaald en ga het van de week uit proberen. Lijkt me heerlijk!.. maar een vraagje ik dacht juist dat flespompoen juist met schil gegeten kon worden de andere niet Maar deze wel.. zomaar een vraag hoor geen geklaag😉
wat een heerlijk smaakvol recept,
Dank je we hebben heerlijk gegeten
Groetjes Sd
Ohhh wat fijn dat jullie genoten hebben! ❤️