Ik heb vanochtend deze gezellige blueberry cakejes gebakken en wat zijn ze verrukkelijk geworden! De cakejes zijn lekker zacht, luchtig en heerlijk van smaak. Perfect om mee te nemen naar het bos vandaag. Ook nog erg makkelijk om te maken en ook heerlijk met bijvoorbeeld frambozen of stukjes chocolade.
Klik hier voor meer baksel recepten.
Ik heb de cakejes gebakken met deze bakvorm.
Bekijk mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!
PrintBlueberry cakejes!
- Bereidingstijd: 35 minuten
- Porties: 10
- Aantal koolhydraten: 1.7 g khd per stuk
Omschrijving
Ingrediënten
- 125 g amandelmeel (klik)
- 25 g eiwitpoeder (klik)
- 3 eieren
- 35 g gesmolten roomboter
- 1 tl vanille-extract (klik)
- 50 g bruine suikervervanger (klik)
- 75 g volle Griekse yoghurt
- 50 g blauwe bessen
- 2 tl koekkruiden
- 2 tl wijnsteenbakpoeder (klik)
- snufje zout
Bereidingswijze
Verwarm de oven op 160c.
Mix alle ingrediënten tot een egaal beslag en verdeel het beslag over 10 vormpjes.
Bak de cakejes 20a25 minuten goudbruin in de oven.
Garneer de cakejes eventueel met poedersuikervervanger.
Sleutelwoorden: Koolhydraatarm, keto, low carb, blueberry, blauwe bessen, cake, cakejes, gebak
Bestel mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!
Op welke temperatuur?
Is dat op 180 graden? Zou je ze ook in de pannenkoekenmaker kunnen maken?
Op 160 Judith! Je kan ze zeker weten in de pannenkoeken maker 🙂
Zou je ze ook kunnen invriezen? Ik wil ze maken in cupcake vormpjes.
Ja dat kan zeker 🙂