Voor de lunch heb ik deze lemon poppy pannenkoeken gemaakt. Ze zijn perfect van smaak, een beetje krokant van buiten en zacht van binnen! Lekker fris en romig met een citrus roomkaas topping. Ik heb ze in een handomdraai gemaakt met deze pannenkoekenmaker. Ze zijn natuurlijk ook te maken in de koekenpan.
Klik hier voor meer pannenkoeken recepten.
Bekijk mijn nieuwste kookboek hier voor exclusieve recepten.
PrintLemon poppy pannenkoeken
- Bereidingstijd: 15 minuten
- Porties: 2
- Aantal koolhydraten: 2 g khd per stuk
Ingrediƫnten
- 75 g amandelmeel (klik)
- 15 g eiwitpoeder (klik)
- 30 g bruine suikervervanger (klik)
- 75 g Griekse yoghurt
- 1 ei
- 1 tl vanille-extract (klik)
- 1 tl wijnsteenbakpoeder (klik)
- snufje zout
- 2 el maanzaad
- 4 el citroensap
- 1 tl rasp van biologische citroen
Bereidingswijze
Meng alle ingredienten tot een egaal beslag. Verwarm de pannenkoekenmaker en schep het beslag in de pan of verdeel het beslag over de 2 vormpjes in de pannenkoekenmaker.
In de pan: Bak de pannenkoek ongeveer 2-3 minuten in de pan totdat de bovenkant droog is. Draai de pannenkoek om en bak de pannenkoek nog ongeveer 1-2 minuten op de andere kant.
Met de pannenkoekenmaker: Draai het temperatuur knopje met de streep naar boven en bak de pannenkoeken ongeveer 4 minuten goudbruin in de pannenkoekenmaker.
Garneer de pannenkoeken met een mengsel van 2 el roomkaas, 1/2 elĀ bruine suikervervanger,Ā 1 el citroensap en een klein scheutjeĀ 1 tl vanille-extract
Sleutelwoorden: Koolhydraatarm, low carb, keto, pannenkoek, pannenkoeken, lemon, poppy, cake, cakejes
Bestel mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!