Wij gaan morgen heerlijk een dagje naar de speeltuin. Ik heb nog even gauw een cake gebakken zodat we die kunnen meenemen! Lekker met roomkaas, bosbessen, frambozen, witte chocolade en een vleug vanille. Hij is makkelijk om te maken en eenvoudig in te vriezen. Maar vers uit de oven vind ik de cake het allerlekkerst!
Klik hier voor meer smakelijke baksel recepten.
Bekijk mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!
PrintCake met roomkaas en witte chocolade
- Bereidingstijd: 1 uur
- Porties: 12
- Aantal koolhydraten: 2.8 g per plakje
Omschrijving
Ik heb de cake gebakken in deze bakvorm.
Ingrediënten
- 225 g roomkaas
- 60 g gesmolten roomboter
- 50 g gesmolten witte chocolade (klik)
- 55 g bruine suikervervanger (klik)
- 4 eieren
- 1 tl vanille-extract (klik)
- 225 g amandelmeel (klik)
- 25 g eiwitpoeder (klik)
- 3 tl wijnsteenbakpoeder (klik)
- snufje zout
- 50 g bessen
- 50 g frambozen
Bereidingswijze
Mix alle ingrediënten behalve het fruit tot een luchtig en egaal mengsel. Meng als laatst het fruit erdoor, schep het geheel in de bakvorm en strooi nog een beetje fruit bovenop. Bak de cake 45-50 minuten goudbruin in de oven. Haal de cake uit de oven, laat het afkoelen en snijd de cake in 12 plakjes. Strooi er eventueel nog wat poedersuikervervanger over.
Sleutelwoorden: Koolhydraatarm, keto, low carb, glutenvrij, cake, frambozen, witte chocolade,
Bestel mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!
Waarom is de wijnsteenpoeder door gestreept?
Vandaag gemaakt maar dan in muffinvormpjes. Was echt super lekker!
Het is niet door gestreept. Ju kunt het doorstrepen oftewel afvinken. Klik er maar eens op het rondje. Of op het product om het product te bestellen of te bekijken
Ik heb deze zonder de witte chocolade gemaakt (niet in huis) en dat ingevuld door extra roomkaas. Heel erg lekker!
Hallo Oanh,
Op welke temperatuur moet de oven staan?