Gisteren heb ik deze gezellige cappuccino soep gemaakt van broccoli. Hij is heerlijk van smaak en een mooi recept voor heerlijke variaties. Je kunt er bijvoorbeeld courgette bij doen, pesto en bijvoorbeeld prei. De cappuccino soep is natuurlijk niet compleet zonder een laagje opgeklopt melk! Ik heb de melk opgeschuimt met een opschuimer. Helemaal chique.
Klik hier voor meer heerlijke soep recepten.
Bekijk mijn nieuwste kookboek hier voor exclusieve recepten.
PrintCappuccino soepje
- Bereidingstijd: 25 minuten
- Porties: 4 glaasjes
- Aantal koolhydraten: 1 g khd per glaasje
Ingrediënten
- 25 g ui
- 1 teentje knoflook
- scheutje olijfolie
- 300 g broccoli
- snuf peper
- 1 groentebouillonblokje
- 1 liter water
- 150 ml melk
- snufje peper
Bereidingswijze
Snipper het uitje en snijd de knoflook fijn.
Fruit het in een pan met olie, voeg na enkele minuten de broccoli in roosjes toe met een snufje peper.
Voeg het bouillonblokje toe, schenk het water erbij en breng het aan de kook.
Pureer de broccoli zodra het beetgaar is gekookt.
Klop de melk romig met een snufje peper en schep de soep op met daarbovenop de schuim.
Sleutelwoorden: soep, broccoli, cappuccino, koolhydraatarm, Keto, low carb,
Bestel mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!