Ik heb deze overheerlijke cakerol gemaakt voor de challenge deze week! Perfect om te serveren voor de kerst als dessert of als lekkernijtje voor bij de koffie of thee. Hij is makkelijk naar eigen smaak aan te passen. De cacaopoeder kun je bijvoorbeeld vervangen met koekkruiden, kaneel of vanille. De vulling heb ik een koffie twist gegeven maar kun je ook een vanille smaakje geven of bijvoorbeeld een fruitig smaakje.
Ik heb de cakerol gebakken met deze bakmat.
Klik hier voor meer baksel recepten!
Bekijk mijn boeken hier voor meer exclusieve recepten!
PrintChocolade cake rol
- Bereidingstijd: 1 uur
- Porties: 20 plakjes
- Aantal koolhydraten: 1,5 g khd per plak
Ingrediënten
Cake:
- 6 eieren
- 1 tl wijnsteenbakpoeder (klik)
- snufje zout
- 40 g erythritol (klik)
- 2 tl vanille-extract (klik)
- 150 g amandelmeel (klik)
- 25 g eiwitpoeder (klik)
- 25 g cacaopoeder
Vulling:
- 200 ml slagroom (ongeklopt)
- 15 g erythritol (klik)
- 100 g mascarpone
- 1 vanille-extract (klik)
- 1 tl cappuccino oplospoeder
Ganache:
- 150 slagroom
- 180 koolhydraatarme smeltchocolade (klik)
Topping:
Bereidingswijze
Verwarm de oven op 160c.
Scheid de eieren en mix het eiwit stijf met de wijnsteenbakpoeder en een snufje zout.
Meng de eidooiers, met erythritol, vanille, amandelmeel, eiwitpoeder en cacaopoeder tot een egaal mengsel en meng de stijfgeklopte eiwitten erdoor.
Verdeel het mengsel over het bakmat (of een vel bakpapier over een bakplaat) en bak de cake 10 minuten in de oven.
Laat de cake enkele minuten afkoelen, rol de cake op met behulp van bakpapier en laat het even rusten.
Maak ondertussen de vulling door de slagroom met erythritol stijf te kloppen.
Meng de mascarpone, vanille en cappuccino door de slagroom.
Rol de cake weer open en verdeel het mengsel over de cake.
Rol de cake weer op en laat het opstijven in de koelkast.
Maak ondertussen de ganache door de slagroom op te warmen in een pan. (Laat het niet koken)
Draai het vuur uit en roer de chocolade door de warme slagroom tot het een egaal geheel is geworden.
Je kunt als het nodig is het vuur op de laagste stand zetten als de chocolade niet voldoende smelt, of meer chocolade toevoegen als het te slap is.
Verdeel de ganache over de cakerol.
Snijd de witte chocolade in fijne stukjes en strooi het over de cakerol.
Sleutelwoorden: koolhydraatarm, low carb, keto, cake, rol, cakerol, kerst, pasen, chocolade,
Heb je mijn ebook, snelle, makkelijke toegankelijke recepten al gezien?