Voor de challenge heb ik ook deze gezellige chocolade cakejes gebakken. Ik heb paaseitjes gemaakt met deze koolhydraatarme marsepein zodat ze perfect op de paastafel staan! Ze zijn heerlijk met cacaopoeder maar ook met koekkruiden of kaneel zullen deze verrukkelijk zijn. Super makkelijk om te maken en leuk om met kinderen te bakken.
Bekijk hier meer smakelijk baksel receptjes.
Bekijk mijn nieuwste boek hier voor meer exclusieve recepten!
PrintChocolade cakejes met marsepein
- Bereidingstijd: 35 minuten
- Porties: 6
- Aantal koolhydraten: 2.3 g khd per stuk
Omschrijving
Ik heb de cakejes gebakken met deze bakvorm.
Ingrediënten
- 85 g amandelmeel (klik)
- 20 g eiwitpoeder (klik)
- 3 eieren
- 25 g gesmolten roomboter
- 1 tl vanille-extract (klik)
- 50 g bruine suikervervanger (klik)
- 100 g Griekse yoghurt
- 15 g cacaopoeder
- 2 tl wijnsteenbakpoeder (klik)
- 1/4 tl xanthaangom (klik)
- snufje zout
- koolhydraatarme marsepein (klik)
Bereidingswijze
Meng alle ingrediënten tot een egaal mengsel en verdeel het mengsel over de 6 bakvormpjes. Maak ei vormpjes van de marsepein en druk het voorzichtig in het midden van de cakejes.
Bak de chocolade cakejes 25 minuten in de oven.
Sleutelwoorden: Koolhydraatarm, keto, low carb, glutenvrij, marsepein, chocolade, cake, cakejes, Pasen
Bestel mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!