Ik heb voor de challenge deze week de meest verrukkelijke carrot cupcakes gebakken! Ik heb vaker carrot cakes gebakken, maar wat mij betreft heeft deze de beste structuur en smaak! Lekker zacht, beetje fluff, absoluut niet droog of zwaar. Just perfect! De wortel heb ik in een handomdraai geraspt met deze handige trommelrasp. Ik heb het opzetstukje gebruikt van de fijne rasp.
Ik heb ze gebakken met deze bakvorm.
Meer cupcake en muffin recepten vind je hier!
Bekijk mijn kookboeken hier voor meer exclusieve recepten.
PrintCarrot cupcakes
- Bereidingstijd: 1 uur
- Porties: 3
- Aantal koolhydraten: 3.2 g khd per stuk
Omschrijving
Ik heb de cupcakes gebakken met deze bakvorm.
Klik op de gekleurde ingrediënten om te zien welke producten ik gebruik.
Ingrediënten
- 80 g amandelmeel (klik)
- 15 g eiwitpoeder (klik)
- 2 eieren
- 20 g gesmolten roomboter
- 75 g geraspte wortel
- 75 g bruine suikervervanger (klik)
- 1/2 tl vanille-extract (klik)
- 1 afgestreken el kaneel
- 2 tl wijnsteenbakpoeder (klik)
- snufje zout
Frosting:
- 75 g roomkaas
- snufje kaneel
- 15 g bruine suikervervanger (klik)
Bereidingswijze
Verwarm de oven op 160c. Meng alle ingrediënten tot een egaal beslag en verdeel het beslag over 3 vormpjes. Bak de carrot cupcakes 35-40 minuten goudbruin in de oven en laat de cupcakes afkoelen.
Maak de frosting door de roomkaas te mengen met kaneel en de sukrin gold.
Verdeel de frosting over de cupcakes en rasp er een beetje wortel over.
Notities
Gebruik speculaaskruiden voor de variatie!
Sleutelwoorden: Koolhydraatarm, low carb, keto, carrot, cupcakes, muffins, cupcake, wortel,
Bestel mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!
Waar kan ik de eiwitpoeder door vervangen? Mag dat ook die van de kruidvat zijn?
En sukrin gold? Ik heb erythiol. Kan dat ook? Dezelfde hoeveelheid?
Hai is dit écht voor 3 cupcake cornpjes? Ik kan er wel 9 vullen. Wil het even zeker weten!