Ik heb voor de challenge deze week de meest verrukkelijke carrot cupcakes gebakken! Ik heb vaker carrot cakes gebakken, maar wat mij betreft heeft deze de beste structuur en smaak! Lekker zacht, beetje fluff, absoluut niet droog of zwaar. Just perfect.
Ik heb ze gebakken met deze bakvorm.
Meer cupcake en muffin recepten vind je hier!
Bekijk mijn nieuwste boek hier voor meer exclusieve recepten.
Print
Carrot cupcakes
- Bereidingstijd: 1 uur
- Porties: 3
- Aantal koolhydraten: 3.2 g khd per stuk
Omschrijving
Ik heb de cupcakes gebakken metΒ deze bakvorm.
Klik op de gekleurde ingrediΓ«nten om te zien welke producten ik gebruik.
IngrediΓ«nten
- 80 g amandelmeel (klik)
- 15 g eiwitpoeder (klik)
- 2 eieren
- 20 g gesmolten roomboter
- 75 g geraspte wortel
- 75 g bruine suikervervanger (klik)
- 1/2 tl vanille-extract (klik)
- 1 afgestreken el kaneel
- 2 tl wijnsteenbakpoeder (klik)
- snufje zout
Frosting:
- 75 g roomkaas
- snufje kaneel
- 15 g bruine suikervervanger (klik)
Bereidingswijze
Verwarm de oven op 160c. Meng alle ingrediΓ«nten tot een egaal beslag en verdeel het beslag over 3 vormpjes. Bak de carrot cupcakes 35-40 minuten goudbruin in de oven en laat de cupcakes afkoelen.
Maak de frosting door de roomkaas te mengen met kaneel en de sukrin gold.
Verdeel de frosting over de cupcakes en rasp er een beetje wortel over.
Notities
Gebruik speculaaskruiden voor de variatie!
Sleutelwoorden: Koolhydraatarm, low carb, keto, carrot, cupcakes, muffins, cupcake, wortel,
Bestel mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!