Groene curry

Ik heb deze smaakvolle groene curry gemaakt voor de challenge deze week. Hij is heerlijk in combinatie met rijst gemaakt van groenten. Deze veggie ricer (klik) is ideaal om rijst te maken van bijvoorbeeld bloemkool en broccoli! De curry pasta is super makkelijk om zelf te maken, daarnaast vind ik het ook fijn om te weten wat er precies voor ingrediënten in zitten. Ik heb het recept gebruikt uit mijn tweede boek Wereldgerechten (klik hier om het boek te bekijken). Het boek staat nog steeds voor een mooie prijs te koop. Tip van Flip! Maar als je geen zin hebt om de curry pasta zelf te maken kun je natuurlijk ook een curry pasta gebruiken uit een potje.

Ik heb gekozen voor garnalen, maar hij is ook verrukkelijk met kipfilet of bijvoorbeeld tofu. Ik heb groenten gebruikt die ik nog in de koelkast en vriezer had liggen, maar curry is natuurlijk ook heerlijk met allerlei andere groenten. Aubergine, bloemkool, peen, tomaten, paprika, champignons passen er bijvoorbeeld ook goed bij!

Klik hier voor meer curry gerechten.

Bekijk mijn kookboeken hier voor meer exclusieve recepten!

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Groene curry

  • Bereidingstijd: 30 minuten
  • Porties: 3 porties
  • Aantal koolhydraten: 14,5 g khd per portie

Ingrediënten

  • 150 g broccoli
  • 100 g curry pasta
  • 3 limoen blaadjes
  • 200 ml kokosmelk
  • 12 garnalen
  • 50 g doperwten
  • 50 g kousenband
  • 100 g courgette
  • 1 kip bouillonblokje
  • scheutje water

Bereidingswijze

Snijd de broccoli in grove roosjes en blancheer het enkele minuten in een pan met water.
Verwarm de currypasta in een pan met een beetje olie en voeg daar de limoenblaadjes aan toe.
Schenk na enkele minuten de kokosmelk erbij met daarbij de doperwten en kousenband en laat het geheel pruttelen.
Snijd ondertussen de courgette in dunne plakjes en voeg na ongeveer 5 minuten de courgette, broccoli, bouillon en een scheut water toe (ongeveer 200ml).

Laat de curry nog even pruttelen en serveer de curry met bijvoorbeeld rijst van groenten.


Notities

Ik heb geen pepers toegevoegd aan de curry omdat Trev ook mee eet. Als je van pittig eten houdt kun je altijd peper mee malen bij de curry!

Sleutelwoorden: koolhydraatarm, keto, curry, low carb, garnalen, thais, groen, groene,

Heb je mijn ebook Snelle en makkelijke recepten al gezien?

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.