Vandaag heb ik heerlijke crackers gemaakt voor de challenge. Lekker voor op de borrelplank met verschillende soorten dipjes, kaasjes, smeersels of worstjes! Leuk voor het weekend of knus bij een filmpje. Ze zijn makkelijk om te maken en perfect om aan te passen naar smaak. Deze zijn gemaakt met rozemarijn, maar met Italiaanse kruiden, beetje tomatenpuree of sambal of een ander geraspt kaasje zijn ze ook verrukkelijk!
Klik hier voor meer cracker recepten.
Bekijk mijn kookboeken hier voor meer exclusieve recepten!
PrintScrocchi
- Bereidingstijd: 40 minuten
- Porties: 4 porties
- Aantal koolhydraten: 1.8 g khd per portie
Ingrediënten
- 150 g amandelmeel (klik)
- 75 g geraspte kaas
- 1 ei
- 25 g roomboter gesmolten
- snufje zout
- 1/4 tl xanthaangom (klik)
- 1 tl rozemarijn
Bereidingswijze
Meng alle ingredienten tot een mooi deeg.
Leg het deeg tussen een vel bakpapier en vouw het bakpapier dicht.
Maak een mooi plak van het deeg met behulp van een deegroller.
Snijd vierkant of rechthoekige vormpjes in het plak deeg en bak de crackers 20 a 25 minuten in de oven op 160c.
Notities
Hoe platter de crackers hoe knapperiger ze worden!
Sleutelwoorden: cracker, crackers, koolhydraatarm, koolhydraatarme, scrocchi, borrel, keto,
Heb je mijn ebook Snelle en makkelijke recepten al gezien?