In dit bericht kun je lezen dat ik bezig ben geweest met de voorbereidingen van het kerstdiner. Hier vind je het recept voor deze overheerlijke venkelsoep met Hollandse garnalen! Hij is heerlijk romig en vol van smaak.
Klik hier voor meer soep recepten.
Bekijk mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!
PrintVenkelsoep met hollandse garnalen
- Bereidingstijd: 30 minuten
- Porties: 4
- Aantal koolhydraten: 3.4 g khd per persoon
Ingrediënten
- 500 g venkel
- roomboter
- snuf peper
- snuf uienpoeder
- snuf knoflookpoeder
- 1 groentebouillonblokje
- 2 takjes tijm
- 100 ml slagroom
- water
- 1 el Hollandse garnalen
Bereidingswijze
Snijd de venkel in stukken en doe het samen met de boter in een pan
Doe de peper, uienpoeder, knoflookpoeder, groentebouillonblokje en tijm erbij en bak het ongeveer 5 minuten mee
Schenk vervolgens de slagroom en water in de pan totdat de venkel net onder water staat, breng het aan de kook en laat het ongeveer 20 minuten pruttelen.
Verwijder de takjes tijm en pureer de soep. Voeg eventueel nog wat water toe om de soep wat minder dik te maken.
Schep de soep op en lepel tot slot een half eetlepeltje Hollandse garnalen in het midden van het bord.
Sleutelwoorden: Koolhydraatarm, keto, low carb, glutenvrij, venkel, soep, voorgerecht, garnalen
Bestel mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!