Venkelsoep met hollandse garnalen

In dit bericht (klik) kun je lezen dat ik bezig ben geweest met de voorbereidingen van het kerstdiner. Hier vind je het recept voor deze overheerlijke venkelsoep met Hollandse garnalen! Hij is heerlijk romig en vol van smaak. 

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Venkelsoep met hollandse garnalen

  • Bereidingstijd: 30 minuten
  • Porties: 4
  • Aantal koolhydraten: 3.4 g khd per persoon

Ingrediënten

  • 500 g venkel
  • roomboter
  • snuf peper
  • snuf uienpoeder
  • snuf knoflookpoeder
  • 1 groentebouillonblokje
  • 2 takjes tijm
  • 100 ml slagroom
  • water
  • 1 el Hollandse garnalen


Bereidingswijze

Snijd de venkel in stukken en doe het samen met de boter in een pan
Doe de peper, uienpoeder, knoflookpoeder, groentebouillonblokje en tijm erbij en bak het ongeveer 5 minuten mee
Schenk vervolgens de slagroom en water in de pan totdat de venkel net onder water staat, breng het aan de kook en laat het ongeveer 20 minuten pruttelen.
Verwijder de takjes tijm en pureer de soep. Voeg eventueel nog wat water toe om de soep wat minder dik te maken.
Schep de soep op en lepel tot slot een half eetlepeltje Hollandse garnalen in het midden van het bord.

 


Sleutelwoorden: Koolhydraatarm, keto, low carb, glutenvrij, venkel, soep, voorgerecht, garnalen

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recipe rating

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.