Woensdag heb ik samen met de Spaanse kip stoof deze overheerlijke creamy prei met zalmfilet gemaakt! Dit gerecht is heerlijk met bijvoorbeeld courgette of koolraap pasta. Voor mij is een romig gerecht in combinatie met kaas altijd een winnaar! Comfort food, en helemaal lekker op een druilerige zondag als deze.
Het recept is niet moeilijk om te maken en best snel op tafel getoverd. Bovendien kan je er eenvoudig je eigen variaties aan geven. Probeer bijvoorbeeld eens een ander visje of een kippetje.
Bekijk mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!
PrintCreamy prei met zalmfilet!
- Bereidingstijd: 25 minuten
- Porties: 2
- Aantal koolhydraten: 14 g khd
Omschrijving
Gebruik deze rasp om courgette slierten te maken of deze veggie ricer om rijst te maken van groenten. Heerlijk bij de creamy prei met zalm!
Ingrediënten
- 25 g uien
- 175 g prei
- 1 teentje knoflook
- 150 g kastanjechampignon
- 2 el kokosolie
- snuf peper
- snuf Italiaanse kruiden
- 250 ml kookroom
- 50 g parmezaanse kaas
- 500 g zalmfilet
- 50 g tommies
Bereidingswijze
Snijd de uien klein en de prei in ringen.
Kneus het knoflookje en snijd de champignons in plakjes.
Verwarm de kokosolie in de pan en fruit het ui, knoflook en de prei.
Voeg champignons, peper en de Italiaanse kruiden toe en bak het geheel enkele minuten op middelhoog vuurtje.
Schenk de kookroom bij het geheel, rasp de parmezaanse kaas erbij, breng het aan de kook en laat de saus wat indikken.
Leg de zalm er in zijn geheel bij. Het gerecht is klaar zodat de zalm mooi gaar is geworden.
Snijd ondertussen de Tommies doormidden en voeg die er in de laatste minuten toe.
Garneer het gerecht met parmezaanse kaas en verse peterselie.
Sleutelwoorden: Koolhydraatarm, keto, low carb, glutenvrij, zalm, prei, creamy, romig, diner
Bestel mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!