Het is zondag en dat vraagt om een verwen moment bij de koffie. Ik heb deze custard cakejes gemaakt voor de wednesday challenge. Ik kreeg er helemaal trek in en nu kunnen we er allemaal van gaan genieten!
Klik hier voor meer lekker baksel recepten.
Bekijk mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!
Print
Custard Cakejes!
- Bereidingstijd: 40 minuten
- Porties: 6
- Aantal koolhydraten: 1.7 g khd per stuk
Omschrijving
Ik heb deze vormpjes gebruikt.
Klik op de gekleurde ingrediënten om te zien welke producten ik gebruik.
Ingrediënten
- 130 ml ongezoete amandelmelk
- 2 tl vanille-extract (klik)
- 10 g erythritol (klik)
- 15 ml ongezoete amandelmelk
- 1/2 tl xanthaangom (klik)
- 1 eidooier
Cake:
- 2 eieren gesplitst
- 120 g amandelmeel (klik)
- 2 tl wijnsteenbakpoeder (klik)
- snufje zout
- 20 g erythritol (klik)
- 2 tl vanille-extract (klik)
- 40 g Griekse yoghurt
- 25 g gesmolten boter
Bereidingswijze
Custard:
Verwarm 130 ml amandelmelk in een pan samen met de vanille en erythritol.
Meng ondertussen in een apart bakje het overige amandelmelk met xanthaangom tot een stevig papje.
Doe het in de pan bij de verwarmde amandelmelk en blijf roeren totdat het in is gedikt.
Haal de pan van het vuur en roer het eidooiertje erbij.
Cake:
Verwarm de oven op 160c.
Splits de eieren en klop de eiwitten stijf met een snufje zout.
Doe de rest van de ingrediënten (ook de eidooiers) bij de stijfgeklopte eiwitten en als laatst de gesmolten boter.
Doe het in de bakvormpjes en verdeel de custard over het cakebeslag.
Bak de custardcakjes 25 minuten in de oven (totdat de cake mooi goudbruin is geworden)
Garneer de cakejes tot slot met poedersuikervervanger.
Sleutelwoorden: Koolhydraatarm, keto, low carb, glutenvrij, custard, cake, cakejes,
Bestel mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!

Er staat geen aantal bij hoeveel khd het is per stuk.
Ziet er wel heerlijk uit zo cakeje ?
Ziet er lekker uit! Maar hoeveel johannesbroodpitmeel moet je dan gebruiken als je het niet 1 op 1 mag verwisselen?
Net zoveel johannesbroodpitmeel bij de melk doen totdat je een stevig papje krijgt 🙂
Is de sukrin voor iets anders te vervangen? …. er is hier verder niks open waar ik dat even kan halen en …i need them haha
Ik lees 1,7 per stuk, staat bovenaan onder ingrediënten
Net gemaakt, wel lekker…heb er 8 stuks van gemaakt ipv 6, maar komt op 5,46 gr kh per stuk, terwijl bij uw recept bovenaan staat 1,7 gr per stuk, en dat voor maar 6 stuks ? 🤔
Hoi Oahn,
Kan ik de arrowhoot vervangen door wijnsteenbakpoeder?
?? Kan ik het ook met wijnsteenbakpoeder maken?
Hoi Oanh
Ik heb vandaag de cakejes gebakken maar het lukt niet helemaal met de custard. Eerst kreeg ik dikke snottebellen in mijn papje. Dus opnieuw begonnen en toen rustiger aan elkaar toegevoegd, dat ging een stuk beter! Maar wat ik niet zo goed snap is hoe dik het moet zijn om het op het cakeje te doen. Pudding? Bij mij was het nl meer vla. Moet ik het dan langer af laten koelen of er toch meer arrowroot bij doen?
De hoeveelheden voor de custard na bereiden zijn veel te veel om te gebruiken voor de cakejes.
6 x 2 tl. is totaal 30 ml. Ik heb nu maar 6 x 2 el gebruikt en nog veel van de custard over.
Toch zonde om dit weg te gooien.