Custard Cakejes!

Het is zondag en dat vraagt om een verwen moment bij de koffie. Ik heb deze custard cakejes gemaakt voor de wednesday challenge. Ik kreeg er helemaal trek in en nu kunnen we er allemaal van gaan genieten! 

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Custard Cakejes!

  • Bereidingstijd: 40 minuten
  • Porties: 6
  • Aantal koolhydraten: 1.7 g khd per stuk

Omschrijving

Ik heb deze vormpjes gebruikt.

Klik op de gekleurde ingrediënten om te zien welke producten ik gebruik.


Ingrediënten

Cake:


Bereidingswijze

Custard:

Verwarm 130 ml amandelmelk in een pan samen met de vanille en erythritol.
Meng ondertussen in een apart bakje het overige amandelmelk met xanthaangom tot een stevig papje.
Doe het in de pan bij de verwarmde amandelmelk en blijf roeren totdat het in is gedikt.
Haal de pan van het vuur en roer het eidooiertje erbij.

Cake:

Verwarm de oven op 160c.
Splits de eieren en klop de eiwitten stijf met een snufje zout.
Doe de rest van de ingrediënten (ook de eidooiers) bij de stijfgeklopte eiwitten en als laatst de gesmolten boter.
Doe het in de bakvormpjes en verdeel de custard over het cakebeslag.
Bak de custardcakjes 25 minuten in de oven (totdat de cake mooi goudbruin is geworden)

Garneer de cakejes tot slot met poedersuikervervanger.


Sleutelwoorden: Koolhydraatarm, keto, low carb, glutenvrij, custard, cake, cakejes,

5 Comments

  1. Carla Duikersloot

    Er staat geen aantal bij hoeveel khd het is per stuk.

    Ziet er wel heerlijk uit zo cakeje ?

  2. Ziet er lekker uit! Maar hoeveel johannesbroodpitmeel moet je dan gebruiken als je het niet 1 op 1 mag verwisselen?

  3. Is de sukrin voor iets anders te vervangen? …. er is hier verder niks open waar ik dat even kan halen en …i need them haha

  4. Ik lees 1,7 per stuk, staat bovenaan onder ingrediënten

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recipe rating

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.