Lieve mensen! De Wednesday Challenge is vandaag extra feestelijk omdat deze week Oanh’s Winkeltje is geboren! Het winkeltje is nog niet officieel geopend en staat momenteel dus nog offline omdat er nog wat puntjes op de i moeten, maar het komt nu steeds dichterbij!
Op facebook heb ik Oanh’s Winkeltje eergisteren al aangekondigd maar op deze blog heb ik het nog niet bekend gemaakt. Bij deze dus! Binnenkort gaat Oanh’s Winkeltje live, een online winkel waar je al mijn favoriete bakvormen en food must-haves kan vinden! Het is een klein winkeltje met enkel en alleen de producten die ik het allerliefst gebruik. Ik heb nu dus de allerleukste, de handigste en multi functionele bakvormen opgesnord voor de lekkerste broodjes, crackers en baksels, mijn favoriete kook en bakproducten (zoals jullie weten is dat mijn favoriete suikervervanger!) en natuurlijke eiwitpoeders voor de smakelijke, 100% pure en natuurlijke luchtige touch aan de baksels!
Het allerbelangrijkst aan mijn winkeltje vind ik de persoonlijke touch. Bij elke bestelling schrijf ik een persoonlijk berichtje, pak ik met liefde in en breng ik naar het postkantoor. Die persoonlijke touch heb ik samen met mijn man proberen te vertalen in een tekening die je hieronder kan zien! Wij zijn er helemaal verliefd op en het laat precies zien waar Oanh’s Winkeltje voor gaat staan! Hopelijk zijn jullie net zo dol op de tekening als wij zijn!
Om dit mega grote avontuur te vieren heb ik deze prachtige en overheerlijke slagroomtaart gemaakt! Deze ultieme beauty van een slagroomtaart is dé taart om verder te stuiteren op deze feestelijke aangelegenheid ? Hij is super makkelijk om te maken (echt!) en easy aan te passen naar eigen smaak. Geef er een mokka twist aan, een chocolade twist, een fruitige twist of gewoon een klassiek vleugje vanille.
Klik hier voor meer taart recepten.
Bekijk mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!
PrintFeestelijke slagroomtaart!
- Bereidingstijd: 50 minuten
- Porties: 8
- Aantal koolhydraten: 5.5 khd per punt
Omschrijving
Ik heb deze springvorm gebruikt.
disclaimer: ik heb het recept exact dubbel gemaakt omdat ik een exclusief grote en hoge taart wilde. Je kan er dan zeker 12 punten uit halen. Voor een normale taart die jullie van mij gewend zijn maak je onderstaand recept. Daar kan je 8 punten uit halen
Ingrediënten
Cake:
- 4 eieren
- snufje zout
- 200 g Griekse yoghurt
- 35 g eiwitpoeder (klik)
- 35 g erythritol (klik)
- 3 tl vanille-extract (klik)
- 300 g amandelmeel (klik)
- 25 g gesmolten roomboter
- 2 tl wijnsteenbakpoeder (klik)
- snufje zout
Vulling:
- 150 ml slagroom
- 20 g erythritol (klik)
- 2 tl vanille-extract (klik)
- 350 g mascarpone
Topping:
- 100 g aardbeien
- 20 g amandelschaafsel
- 15 g puurste chocolade
- 75 ml slagroom
- 5 g erythritol (klik)
Bereidingswijze
Verwarm de oven op 160c.
Splits de eieren en mix het eiwit stijf met een snufje zout.
Meng in een aparte kom de eidooiers luchtig en voeg daar de Griekse yoghurt, eiwitpoeder, erythritol en vanille aan toe en meng het tot een egale massa.
Voeg tot slot de amandelmeel, boter, bakpoeder en zout toe en roer het geheel tot een mooi egaal mengsel.
Roer luchtig de stijfgeklopte eiwitten bij het mengsel en schep het mengsel in de springvorm.
Bak de cake 25 minuten in de oven.
Maak ondertussen de vulling door alle ingrediënten te mixen tot een stevige massa.
Laat de cake zodra deze gebakken is goed afkoelen.
Snijd de cake in 3 plakken, smeer de vulling uit over de laagjes cake en leg de laagjes op elkaar.
Verdeel de rest van de vulling over de taart en versier de zijkanten met amandelschaafsel, de bovenkant van de rand met fijngehakte chocolade en de bovenkant met aardbeien.
Klop tot slot de slagroom stijf met de erythritol en versier de bovenkant van de taart met slagroom.
Sleutelwoorden: Koolhydraatarm, keto, low carb, glutenvrij, slagroom, taart, feest, gebak,
Bestel mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!
Wauw ziet er fantastisch uit. Ik wil hem van het weekend maken. Bedankt voor de heldere uitleg en andere lekkere recepten.
Ohhh graag gedaan! Ik ben onwijs benieuwd hoe je hem gaat vinden. Eet smakelijk alvast! 🥰🥰🥰
Hallo oanh,zodra je winkeltje in de lucht is ga ik deze maken.heb er zin in.en wil dan ook alle producten bij jouw kopen.zo weet ik tenminste dat ik de juiste producten in huis haal.nogmaals succes👍 en heel veel liefde 🥰en geluk 🍀van de wereld wens ik jouw.met warme groet🙏 Angelique Vincken ps: bij bereidingswijze staat mis de eiwitten denk dat het mix is, hoe dan ook,ik ben heel blij met jouwn recepten.you go girl👍🍀👌💐
Ahh wat lief! Dankjewel Angelique 💝 Ik heb er onwijs veel zin in!! En bedankt voor je scherpe oog! Ga ik gelijk aanpassen 🥰
ik ben heel benieuwd naar de winkel!! 😀 was er laatst naar op zoek (via de link in je kookboek) en toen kreeg ik een foutmelding… leuk dat de winkel er weer komt!!! 😀
Jaaa ik ben er ook super blij mee! 🥰 Ik zal het laten weten als hij online gaat, ik kan niet wachten!! 😍
Hij is heerlijk, ik had verwacht dat door het vele amandelmelk die smaak zou overheersen maar niets is minder waar. Nog niet eerder zo’n lekkere kha taart gehad.
Potverdorie, dat vind ik echt mega leuk om te lezen!! 🥰 Super fijn dat het heeft gesmaakt Ina! 💝
In het vorige bericht bedoelde ik amandelmeel en geen amandelmelk.
Jaaa dat dacht ik al! 😝 Zoooo leuk!! 🥰
Hallo Oanh,
Als je abonneert op je side zijn daar ook kosten aan verbonden?
Gr Ruth
Zooo! Die was lekker! Dank voor het fantastische recept. Zeer goed gelukt dit weekend! Jammer dat ik geen foto kan toevoegen aan de commentaren 😁
Zou dit ook kunnen met kokosmelk ipv amandelmeel??
Kokosmeel bedoel ik
Ik zou het niet doen omdat hij ontzettend droog wordt van kokosmeel 🙈
Heel goed gelukt, en het leuke is, niemand heeft door dat het kha taart is. Bedankt voor het delen van dit recept!
Jaa wat super he!! Zo gezellig ook met z’n allen smikkelen 🙂