De tweede challenge is deze romige fruitige mousse geworden met witte chocolade. Ik ben gek op witte chocolade, en dat in combinatie met een mousse en fruit maakt dit dessert een hit! Hij is eenvoudig om te maken en goed te gebruiken als basis. Probeer bijvoorbeeld eens deze koolhydraatarme melk of pure chocolade. Of heerlijke kleine brokjes van deze chocoladerepen.
Klik hier voor meer mousse recepten.
Bekijk mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!
PrintFruit mousse met witte chocolade
- Bereidingstijd: 15 minuten
- Porties: 3
- Aantal koolhydraten: 5 g khd per portie
Ingrediënten
- 20 g koolhydraatarme witte chocolade (klik hier)
- 100 ml slagroom
- 100 g mascarpone
- 25 g bruine suikervervanger (klik)
- 50 g frambozen
- 1/2 tl vanille-extract (klik)
- 10 g bessen
- 10 g frambozen
- 5 g koolhydraatarme witte chocolade (klik)
Bereidingswijze
Smelt de 20 g witte chocolade au bain marie en laat het afkoelen.
Mix ondertussen de slagroom, mascarpone, bruine suikervervanger, frambozen en vanille romig.
Voeg de gesmolten chocolade toe en roer het tot een romig mengsel.
Verdeel de mousse over 3 glaasjes en garneer de mousse met de frambozen, bessen en fijngesneden witte chocolade.
Sleutelwoorden: Koolhydraatarm, keto, low carb, glutenvrij, witte, chocolade, mousse, fruit, fruitig, fruitige, romig,
Bestel mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!