De tweede challenge is deze romige fruitige mousse geworden met witte chocolade. Ik ben gek op witte chocolade, en dat in combinatie met een mousse en fruit maakt dit dessert een hit! Hij is eenvoudig om te maken en goed te gebruiken als basis. Probeer bijvoorbeeld eens deze koolhydraatarme melk of pure chocolade. Of heerlijke kleine brokjes van deze chocoladerepen.
Hier komt het recept:
Ingrediënten 3 personen
5 g khd per persoon- 20 g koolhydraatarme witte chocolade (klik hier)
- 100 ml slagroom
- 100 g mascarpone
- 25 g Sukrin Gold
- 50 g frambozen
- 1/2 tl vanille-extract
- 10 g bessen
- 10 g frambozen
- 5 g koolhydraatarme witte chocolade
Bereidingswijze:
Smelt de 20 g witte chocolade au bain marie en laat het afkoelen.
Mix ondertussen de slagroom, mascarpone, sukrin, frambozen en vanille romig.
Voeg de gesmolten chocolade toe en roer het tot een romig mengsel.
Verdeel de mousse over 3 glaasjes en garneer de mousse met de frambozen, bessen en fijngesneden witte chocolade.
Geniet! X