Romig eenpansgerecht met broccoli

Vorige week heb ik een verrukkelijke eenpansgerecht gemaakt. Snel op tafel getoverd, heerlijk van smaak en makkelijk om te maken. Hij is lekker romig en het is een ideaal gerecht waar je je left over groenten in kan verwerken. Wij hebben er van gesmuld!

Bekijk mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Romig eenpansgerecht met broccoli

  • Bereidingstijd: 30 minuten
  • Porties: 2
  • Aantal koolhydraten: 10 g khd per portie

Ingrediënten

  • 150 g broccoli
  • 50 g uien
  • 125 g spekblokjes
  • 125 g kastanjechampignons
  • 150 g courgette
  • snuf peper
  • snuf Italiaanse kruiden
  • 100 ml slagroom
  • 50 g geraspte kaas (parmezaan is heerlijk, maar je kan ook kiezen voor een andere kaassoort)

Bereidingswijze

Snijd de broccoli in roosjes en blancheer de broccoli.
Snipper de ui en fruit de ui met spekblokjes in een pan.
Snijd ondertussen de champignons en courgette in stukjes en bak het mee in de pan met ui en spekjes.
Voeg de peper en Italiaanse kruiden toe en na enkele minuten de slagroom en geraspte kaas.
Breng het aan de kook en draai het vuur vervolgens zacht.
Voeg de broccoli toe en laat het gerecht pruttelen tot de “saus” is ingedikt.


Notities

Snijd er tot slot wat heerlijke tomaatjes bij. Lekker fris!

Sleutelwoorden: Koolhydraatarm, keto, low carb, glutenvrij, eenpansgerecht, broccoli, makkelijk, diner,

Bestel mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.