Gevulde paprika’s op z’n Vietnamees!

Enkele dagen in de week gaan Trev en ik samen naar mijn moeder toe om lekker te lunchen. Het is dan elke keer weer genieten van haar traditioneel Vietnamese gerechten! Ik kan er elke keer weer naar uit kijken en sta altijd te kijken hoe ze van weinig, overheerlijk gerechten weet te maken. Vaak is het niet hetzelfde als ik het maak, geen idee wat ze dan precies anders doet. Kennen jullie dat? Het is toch een beetje oma magie die ze er dan bij doet ofzo!

Vorige week heb ik een foto geplaatst van de gevulde paprika’s van mijn mams, en er waren veel enthousiastelingen die benieuwd waren naar het recept! Ik heb ze vandaag eindelijk gemaakt en hier is ie dan. Een traditioneel familierecept van gevulde paprika’s!

Ik heb het wel iets aangepast. Mijn moeder doet er namelijk nog glasnoodles en gedroogde mushrooms bij. Ik heb er uien en kastanjechampignons bij gedaan om het wat meer toegankelijk te maken, en zo is ie ook heurrrrlijk!

Hier komt het recept:

Ingrediënten 3 gevulde paprika's

8 khd per stuk

  • 50 g uien
  • 50 g kastanjechampignons
  • 300 g gemengd gehakt
  • snuf peper
  • 25 ml vissaus
  • 3 paprika’s (400 g)
  • 25 ml vissaus
  • water

Bereidingswijze:

Snijd de uien en champignons fijn.
Kneed de gesneden uien en champignons met het gehakt, peper en de vissaus tot een mooi geheel.
Verwijder de stelen en zaadjes van de paprika’s en vul de paprika’s met de gehaktvulling.
Leg de paprika’s in een pan met kokend water (totdat de paprika’s goed onder het water staan), voeg de overige vissaus toe en breng het aan de kook.
Draai het vuur lager en laat het pruttelen totdat de paprika’s lekker zacht zijn geworden.

Geniet! X

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.