Nougat

Dit recept voor koolhydraatarme nougat is werkelijk waar hemels! Het is een ongelooflijk makkelijk recept als je maar de juiste ingrediënten hebt. Het is een kwestie van goed kneden, goed aandrukken en netjes snijden.  En daarna is het genieten geblazen! Je kan er natuurlijk ook allerlei andere noten voor gebruiken. Net wat je zelf in huis hebt of lekker vindt!

Ik heb deze bakvormpjes gebruikt.

Meer feestelijke en zoete recepten vind je hier!

Bekijk mijn kookboeken hier voor meer exclusieve recepten!

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Koolhydraatarme Nougat!

  • Bereidingstijd: 25 minuten
  • Porties: 18
  • Aantal koolhydraten: 0.7 g khd per stuk

Omschrijving

Klik op de gekleurde ingrediënten om te zien welke producten ik gebruik.


Ingrediënten


Bereidingswijze

Hak de noten in grove stukken.
Smelt de kokosolie.
Kneed alle ingrediënten tot een geheel met je handen. (het is lekker plakkerig) en maak er een vierkante plak van met behulp van bakpapier.

Laat het even uitharden in de koelkast en snijd de nougat in 18 blokjes.


Notities

Blijft de nougat zacht? Leg het dan 30 minuten in de vriezer zodat het kan uitharden. Snijd het daarna in stukjes.

Sleutelwoorden: Koolhydraatarm, keto, low carb, glutenvrij, nougat, snoep,

Deel, tag en win!

Deel gezellig je gemaakte recepten uit de kookboeken of website in de Facebookgroep en/of op Instagram en maak elke maand kans op een giftcard ter waarde van €50,- te besteden bij www.oanhswinkeltje.nl 
Vergeet mij niet te taggen zodat ik je niet kan missen!

32 Comments

  1. Avatar foto
    Lida van Moorst

    Ik lees het recept en het lijkt me heel lekker om het te maken. Ik weet alleen niet wat fiber clear en fiber gold is. Kun je me dat vertellen en ook waar ik dat kan kopen.
    Alvast bedankt
    Lida van Moorst

  2. Avatar foto

    Kan fiber clear ook vervangen worden door sweet maple van steviala? Of sweet bee van Steviala?

  3. Avatar foto

    Goedemorgen Oanh, kan ik ook andere olie gebruiken dan kokos olie?

  4. Avatar foto
    Claudia Kok

    Goedemorgen Oahn, kan ik sweet bee of sweet maple gebruiken ipv fiber clear?

  5. Avatar foto

    Kun je de sukrin gold ook gebruiken?

  6. Avatar foto

    Oanh ik vraag mij af of de verhoudingen wel kloppen. Je schrijft dat het lekker plakkerig is, maar bij
    mij plakte het totaal niet. Pas na ruim de dubbele hoeveelheid kokosolie begon het er op te lijken.
    Klopt dit? Graag jouw reactie.

  7. Avatar foto
    Willy Verbeek

    Ik heb precies dezelfde producten gebruikt volgens jouw recept

  8. Avatar foto

    Bij mij was het zo plakkerig dat het niet eens hard werd in de koelkast, maar echt plakkerig bleef 🙄. Heb het weggegooid 🙈. Binnenkort maar een nieuwe poging wagen.

  9. Avatar foto

    Heerlijk recept! Bedankt:)
    Noga is precies zo geworden als op de foto!

  10. Avatar foto

    Hallo Oahn, ik eet Keto vanwege ontstekingen en niet de lijn dus mijn doel is proberen zo puur mogelijk te eten. Zou je de fiber syrup ook kunnen vervangen door bijvoorbeeld erythritol of GreenSweet??

  11. Avatar foto

    Dit is zoooo lekker!

  12. Avatar foto
    Ilone Siers-Jansink

    Het plakte goed.
    Tip: je handen een klein beetje nat maken, dan plakt het minder aan je handen.

  13. Avatar foto

    Dit is echt geweldig lekker. En een uitkomst tijdens mijn zoetbehoefte periode 😉

  14. Avatar foto
    Barbara Vlaanderen

    Welke eiwitpoeder gebruik je bij deze? Er zijn zoveel verschillende soorten van dat ik het niet meer weet hahaha
    Alvast bedankt,

  15. Avatar foto

    Kan ik ook andere noten gebruiken ipv macadamia noten. Heb walnoten, pecannoten en amandelen in huis

  16. Avatar foto

    Deze is lekker! Favoriet van mijn man en collega’s. Je recept is gedeeld!

  17. Avatar foto

    Hoi lang,
    Ik heb ze gemaakt en inderdaad super lekker, maar hoelang en hoe kan ik dit bewaren???

  18. Avatar foto

    Welk eiwitpoeder hebt u dan gebruikt? Als ik op de ingrediënten klik zijn er uitverkochte bij!

  19. Avatar foto

    Ik heb deze al een paar keer gemaakt en ze zijn heerlijk! 🙂 Zo lekker bij een kop thee of koffie.
    Het is even een gepruts, maar als je je handen wat nat maakt, dan lukt het prima.

  20. Avatar foto

    Heerlijke nougat!

  21. Avatar foto

    Het bleek plakkerig in de en buiten de koelkast smolten de stukken weer aan elkaar… exact het recept gevolgd zoals beschreven… de nougat is niet uit te harden…
    Daarnaast vond ik het erg naar koffiemelk smaken… volgende keer een aroma erdoor proberen.

  22. Avatar foto

    Het bleef plakkerig in de koelkast, buiten de koelkast smolten de stukken weer aan elkaar… exact het recept gevolgd zoals beschreven… de nougat is niet uit te harden…
    Daarnaast vond ik het erg naar koffiemelk smaken… volgende keer een aroma erdoor proberen.

    • Avatar foto

      Ohh wat jammer Bart! Het helpt om de grote plak in de koelkast verpakt in bakpapier te doen, of vershoudfolie bijvoorbeeld. Daarna aan te snijden als het is uitgehard. Des noods een half uurtje in de vriezer ❤️

Laat reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.