Koolhydraatarme Bodelais cakejes!

Koolhydraatarme Bodelais cakejes!

Goeiemorgen! Vandaag ben ik vroeg aan de slag gegaan met de challenge ivm wat afspraakjes. Het is daarom dan ook een challenge die niet te moeilijk is, maar daarom juist ook ideaal als kerstdessert! Mijn ervaring met een kerstdiner is dat je eigenlijk niet te lang in de keuken wilt staan omdat je ook lekker gezellig bij je bezoek wilt zijn. Maar daarentegen moet het er wel feestelijk, gezellig uitzien en natuurlijk lekker smaken!

Ik heb daarom deze bodelais cakejes gemaakt waar je eenvoudig je eigen draai aan kan geven. Ik heb bijvoorbeeld cacao eiwitpoeder gebruikt, maar je kan er ook kaneel, espressopoeder voor een mokka twist of vanille aan toevoegen. Je kan er dan ook koolhydraatarm mokka ijs  naast serveren om het nòg feestelijker te maken!

Ik heb deze gezellige bakvormpjes gebruikt.

Hier komt het recept:

Ingrediënten 5 stuks

 2.5 khd per stuk

Topping:

Bereidingswijze:

Verwarm de oven op 180c.
Met de amandelmeel, eiwitpoeder, ei, kwark en Sukrin tot een egaal mengsel.
Verdeel het mengsel over de 5 bakvormpjes en bak de bodelais cakejes 25 minuten in de oven.
Laat ze wat afkoelen en snijd dan de bodem van de cakejes recht. zodat ze recht op het bordje staan.
Leg de besjes en frambozen in het kuiltje, garneer de cakejes met poedersuikervervanger en het lekkere karamel of chocoladesausje en geniet!

X

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*