Ik heb deze bodelais cakejes gemaakt waar je eenvoudig je eigen draai aan kan geven. Ik heb bijvoorbeeld cacao eiwitpoeder gebruikt, maar je kan er ook kaneel, espressopoeder voor een mokka twist of vanille aan toevoegen. Je kan er dan ook koolhydraatarm mokka ijs naast serveren om het nòg feestelijker te maken!
Bekijk mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!
Print
Koolhydraatarme Bodelais cakejes!
- Bereidingstijd: 40 minuten
- Porties: 5
- Aantal koolhydraten: 2.5 g khd per stuk
Omschrijving
Ik heb deze gezellige bakvormpjes gebruikt.
Ingrediënten
- 100 g amandelmeel (of gemalen hazelnoten)
- 25 g eiwitpoeder (klik)
- 1 ei
- 150 g volle kwark (of Griekse yoghurt)
- 25g erythritol (klik)
Topping:
- 5 besjes
- 5 frambozen
- poedersuikervervanger (klik)
- Karamelsaus (klik) (of bijvoorbeeld chocoladesaus (klik)
Bereidingswijze
Verwarm de oven op 160c.
Met de amandelmeel, eiwitpoeder, ei, kwark en erythritol tot een egaal mengsel.
Verdeel het mengsel over de 5 bakvormpjes en bak de bodelais cakejes 25 minuten in de oven.
Laat ze wat afkoelen en snijd dan de bodem van de cakejes recht. zodat ze recht op het bordje staan.
Leg de besjes en frambozen in het kuiltje, garneer de cakejes met poedersuikervervanger en het lekkere karamel of chocoladesausje en geniet!
Sleutelwoorden: Koolhydraatarm, keto, low carb, glutenvrij, bordelais, gebakje, gebak, dessert,
Bestel mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!
