Glazy kaneel muffins!

(Dit recept is gemaakt in samenwerking met Holland & Barrett)


Ik heb weer een heerlijk receptje om het weekend te vieren. Druilerige dagen als deze bieden de perfecte gelegenheid om in de keuken aan de bak te gaan. Ik heb deze verrukkelijke kaneelmuffins gemaakt met een heerlijk glazuurtje waar je je vinger bij aflikt!
Ik heb er de erythritol met kaneelsmaak voor gebruikt voor een heerlijke kaneel twist. Kaneel is altijd lekker en al helemaal in de herfstperiode! Erythritol is te koop bij Holland & Barrett in verschillende smaken.

Het recept is erg flexibel omdat je er makkelijk je eigen draai aan kan geven. Vervang de kaneel erythritol met bijvoorbeeld met cacaopoeder, vanille of koekkruiden of kies voor extra stukjes chocolade, rood fruit, appel (khb) of noten voor extra variatie! Hoe dan ook is het allemaal mogelijk met dit recept. En het glazuur maakt elk soort baksel nòg lekkerder, vind je ook niet?

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Glazy kaneel muffins!

  • Auteur: Oanh
  • Bereidingstijd: 35 minuten
  • Porties: 4
  • Aantal koolhydraten: 2.8 g khd per muffin

Ingrediënten

Muffins:


Glazuur:


Bereidingswijze

Verwarm de oven op 180c.
Meng de ingrediënten van de muffins tot een egaal beslag en verdeel het over 4 muffin vormpjes.
Bak de muffins 25 minuten in de oven.

Maak ondertussen het glazuur door de boter te smelten en te mengen met de melk en erythritol poeder.
(Voeg eventueel meer melk of poeder toe om de juiste dikte te krijgen.)

Laat de muffins afkoelen en sprenkel het glazuur tot slot over de muffins.


Sleutelwoorden: Koolhydraatarm, keto, low carb, glutenvrij, muffin, muffins, kaneel,

 

3 Comments

  1. Avatar foto

    Hoi Oanh, welk eiwitpoeder uit jouw winkeltje gebruik je voor dit recept? Gezoet of ongezoet? En is bij geen gebruik van de erythritol kaneel sukrin plus/gold aan te bevelen? Zo ja hoeveel?
    Fijne dag!

  2. Avatar foto

    Beste Oanh,
    Ik heb wel gewone erythritol in huis. Hoeveel kaneel zou ik dan moeten toevoegen?
    Vind het een beetje duur worden als ik ook nog de speciale edities in huis moet hebben. Bedankt alsvast.

  3. Avatar foto

    Wat een geweldig basisrecept voor muffins is dit!
    Ik maak ze met chocoladedruppels van cavalier en ze staan nu in de oven met citroen en maanzaad. Ik ga ook nog een hartige versie maken omdat er nog kruidenroomkaas in de koelkast staat. Paar zongedroogde tomaatjes erin en oude geraspte kaas. Lijkt me ook lekker.

Laat reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.