(Dit recept is gemaakt in samenwerking met Holland & Barrett)
Ik heb weer een heerlijk receptje om het weekend te vieren. Druilerige dagen als deze bieden de perfecte gelegenheid om in de keuken aan de bak te gaan. Ik heb deze verrukkelijke kaneelmuffins gemaakt met een heerlijk glazuurtje waar je je vinger bij aflikt!
Ik heb er de erythritol met kaneelsmaak voor gebruikt voor een heerlijke kaneel twist. Kaneel is altijd lekker en al helemaal in de herfstperiode! Erythritol is te koop bij Holland & Barrett in verschillende smaken.
Het recept is erg flexibel omdat je er makkelijk je eigen draai aan kan geven. Vervang de kaneel erythritol met bijvoorbeeld met cacaopoeder, vanille of koekkruiden of kies voor extra stukjes chocolade, rood fruit, appel (khb) of noten voor extra variatie! Hoe dan ook is het allemaal mogelijk met dit recept. En het glazuur maakt elk soort baksel nòg lekkerder, vind je ook niet?
Print
Glazy kaneel muffins!
- Bereidingstijd: 35 minuten
- Porties: 4
- Aantal koolhydraten: 2.8 g khd per muffin
Ingrediënten
Muffins:
- 125 g amandelmeel
- 25 g eiwitpoeder
- 2 el erythritol kaneel (erythritol producten kopen)
- 50 g gesmolten roomboter
- 125 g roomkaas
- 1 ei
- 1 tl wijnsteenbakpoeder
- snufje zout
Glazuur:
- 10 g gesmolten roomboter
- 10 ml ongezoete amandelmelk
- 50 g erythritol poeder (kopen)
Bereidingswijze
Verwarm de oven op 180c.
Meng de ingrediënten van de muffins tot een egaal beslag en verdeel het over 4 muffin vormpjes.
Bak de muffins 25 minuten in de oven.
Maak ondertussen het glazuur door de boter te smelten en te mengen met de melk en erythritol poeder.
(Voeg eventueel meer melk of poeder toe om de juiste dikte te krijgen.)
Laat de muffins afkoelen en sprenkel het glazuur tot slot over de muffins.
Sleutelwoorden: Koolhydraatarm, keto, low carb, glutenvrij, muffin, muffins, kaneel,