De Challenge van deze week zijn witte choco blondies geworden! Blondies zijn brownies, maar dan zonder cacao. In plaats daarvan heb ik gekozen voor witte chocolade en vanille en ohhhh wat is ie hemels geworden! Het heeft ook iets weg van een boterkoek omdat hij zo lekker smeuïg is. Probeer de witte chocolade eens te vervangen met deze speculaas pasta. Ook goddelijk lekker!
Of bijvoorbeeld gewoon met speculaaskruiden voor het aankomend sinterklaasfeest? Of wat dacht je van deze pompoen blondies?
Bekijk mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten.
PrintKoolhydraatarme witte chocolade blondies!
- Bereidingstijd: 30 minuten
- Porties: 9
- Aantal koolhydraten: 1.5 g khd per stuk
Omschrijving
Ingrediënten
Bereidingswijze
Verwarm de oven op 160c.
Meng de amandelmeel, eiwitpoeder, xanthaangom en zout.
Meng de rest van de ingredienten erbij tot een egaal beslag.
Giet het beslag in de springvorm en bak de blondie 35a40 minuten in de oven.
Laat de blondie afkoelen en snijd het vervolgens in 9 stukken.
Sleutelwoorden: Koolhydraatarm, keto, low carb, glutenvrij, blondies, brownie, brownies, witte, chocolade, cake,
Deel, Tag en win!
Heb je een recept gemaakt uit de kookboeken of website?
Deel je creaties gezellig in de Facebookgroep en/of op Instagram
en maak elke maand kans op een giftcard ter waarde van €50,- te besteden bij www.oanhswinkeltje.nl
Vergeet mij niet te taggen zodat ik je niet kan missen!
Vraag, kan je eiwit poeder eventueel weglaten of vervangen door vloeibare eiwit? Vind dat het toch altijd een rare smaak afgeeft…
Gaat er echt maar 17.5 gram amandelmeel in? Vind het zo weinig?
Dat is de onderstreping haha! Is gewoon 175 gr.
Die hoeveelheid amandelmeel zou goed zonder de komma/punt kunnen..
Ik heb het recept gemaakt, het is 175 gram amandelmeel. Het is echt heerlijk!!!
Brownies zonder cacao, maar mèt witte chocolade. Leg eens uit? Zit er nu wel of geen cacao in? (Cacao-boter is ook op basis van cacao)
Deze zijn echt heerlijk! Echt een aanrader!
Hoi
/xanthaangom Weg laten of vervangen door wat anders ?
Ik heb deze al meedere keren gemaakt. Heerlijk! Lekker sticky en niet te zoet. Naar verhouding weinig koolhydraten. Top recept!
Ik heb deze afgelopen weekend gemaakt en we vonden het heerlijk.
Heerlijk, ik maak het snel weer, ik denk met een klein beetje gember erbij om te proberen, dat klopt qua smaak prima volgens mij.