Ik heb deze heerlijke koeken gebakken vandaag. Het is een soort basis koek of cake die je kan gebruiken of customizen naar wens. Het heeft iets weg van een luchtig eierkoekje. Ik heb deze koeken versierd samen met mijn zoontje. Super leuk om te doen en helemaal heerlijk! Het resultaat van de versierde koeken vind je hier. Eerder heb ik deze eierkoeken gemaakt, die zijn wat steviger. Deze zijn dus een stuk luchtiger en lichter en smaken niet naar amandelmeel (voor de mensen die niet van amandelmeel houden helemaal top!)
Ik heb deze bakvorm gebruikt.
Bekijk mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!
PrintGrote koeken
- Bereidingstijd: 30 minuten
- Porties: 3
- Aantal koolhydraten: 2 g khd per stuk
Omschrijving
Ik heb deze bakvorm gebruikt.
Ingrediënten
- 1 ei
- 50 g amandelmeel (klik)
- 15 g eiwitpoeder (klik)
- 100 g roomkaas
- 10 g bruine suikervervanger (klik)
- 1 tl wijnsteenbakpoeder (klik)
- 1 tl vanille-extract (klik)
- snufje zout
optioneel: kaneel, koekkruiden, gesmolten chocolade, cacaopoeder, rood fruit
Bereidingswijze
Verwarm de oven op 160c.
Mix alle ingrediënten tot een egaal en glad mengsel.
Verdeel het mengsel over de 3 bakvormpjes en bak de koeken 20a25 in de oven tot ze mooi goudbruin zijn geworden.
Sleutelwoorden: Koolhydraatarm, keto, low carb, glutenvrij, grote, koeken, luchtig, eierkoek, koek,
Bestel mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!
Deze lijken me heerlijk, zou dit beslag ook in de wafelijzer kunnen?
Kan ik dat eiwitpoeder ook ergens door vervangen?
ik mis hier zoet in
Ik heb deze gisteren gemaakt. De structuur is goed, maar had er niet wat zoetstof in gemoeten? De smaak is namelijk niet zo lekker. Nu opgelost met gezoete boter, maar dat is niet handig als ik er 1 wil meenemen naar het werk.
Hallo Oahn,
Op 10 mei heb ik een ‘comment’ bij dit recept gezet, maar tot nog toe geen reactie gehad van jou.
Dat ben ik eigenlijk niet gewend van je, maar misschien is mijn reactie aan je aandacht ontsnapt door alle drukte met de bestellingen en de corona. 🙂
Ik heb ze gebakken, ze zien er totaal anders uit. T lijken wel puntige kokosmakronen. Wat zou ik verkeerd hebben gedaan? Ik kan geen foto toevoegen…