Koolhydraatarme chocolade-aardbeienijs!

Het is bijna weekend en het belooft weer een prachtige dag te worden morgen! Ik heb afgelopen woensdag heerlijke ijs gemaakt en het leek mij een goed moment om het recept vandaag met jullie te delen.

Ik heb deze aardbeienjam gebruikt, maar je kan natuurlijk ook aardbeien pureren of een ander fruit gebruiken. Frambozen lijkt mij bijvoorbeeld ook heerlijk!

Bekijk mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Koolhydraatarme chocolade-aardbeienijs!

  • Bereidingstijd: 4 uur en 15 minuten
  • Porties: 2
  • Aantal koolhydraten: 3 g khd per stuk


Bereidingswijze

Klop de eidooiers luchtig met de vanille.
Verwarm de slagroom, melk en de erythritol in een pannetje (laat het niet koken)
Schenk een beetje slagroommengsel in de eidooiers en blijf roeren.
Schenk daarna de rest van de dooiers bij de rest in de pan en blijf roeren zodat het wat kan indikken maar laat het zeker niet koken.

Doe het vuur uit, voeg de helft van de jam toe, de cacaopoeder en xanthaangom en laat het mengsel afkoelen.

Schenk het mengsel in een bak en leg het in de vriezer.
Roer na 2 uur elk half uurtje in het ijs en voeg het laatste beetje jam toe.
Zo voorkom je dat het ijs een klomp ijs wordt maar meer creamy.
Je kan natuurlijk ook gewoon een ijsmachine gebruiken!


Notities

Je kan met de overgebleven eiwitten kaneel crunchies maken of bijvoorbeeld deze overheerlijke hazelnoot schuimtaart!

Sleutelwoorden: Koolhydraatarm, keto, low carb, glutenvrij, aardbeien, ijs, ijsjes, chocolade

Bestel mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!

One Comment

  1. Oanh,
    Kan ik xanthaangom vervangen door arrowrot? En als ja hoeveel gr. moet ik in doen?
    Alvast bedankt.
    Olga

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.