Hartige omelet broodjes

Ik krijg regelmatig de vraag of er lekkere koolhydraatarme broodjes of ontbijt recepten zijn zonder meel vanwege een allergie of simpelweg omdat ze het niet lekker vinden. Vandaag had ik spontaan zin in iets van broodjes voor de lunch, lekker smaakvol en zeker niet te moeilijk of met een lange bereiding. Ik heb kaas geraspt en de laatste tijd heb ik veel trek in uien dus heb ik er ook ui aan toegevoegd, lekker veel Italiaanse kruiden en voilà. Ik heb het beslag in deze pannenkoekenmaker (klik hier)  geschept, voor extra smaak en voor het oog wat mooie plakjes paprika erbovenop gelegd. Na enkele minuten rook het net als de bakkerij waar ze net verse pizzabroodjes uit de oven haalden. We deden de klep open en de broodjes waren prachtig goudbruin geworden! De omelet broodjes zijn ultra makkelijk om te maken, in 10 minuten op tafel getoverd en het aller lekkers warm en vers gebakken. Ik heb de broodjes belegd met rucola, tomaat, burrata, Italiaanse kruiden, peper, zout en extra vierge olijfolie. Wat een feest van een lunch!

Ik heb de omelet broodjes gebakken in deze pannenkoekenmaker. Niet alleen handig voor broodjes maar ook voor pannenkoeken en cakejes! Meer recepten met dit handige apparaat kun je hier vinden.

Je kunt ze bijvoorbeeld ook bakken in de oven met deze bakvorm.

Bekijk mijn kookboeken hier voor meer exclusieve recepten!

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Hartige omelet broodjes

  • Bereidingstijd: 10 minuten
  • Porties: 2 stuks
  • Aantal koolhydraten: 3,25 g khd per stuk

Ingrediënten

  • 100 g geraspte kaas
  • 75 g uien in dunne ringen gesneden
  • 2 eieren
  • Italiaanse kruiden
  • optioneel: sambal of tomatenpuree
  • 6 plakjes paprika

Bereidingswijze

Zet de pannenkoeken maker aan en draai de temperatuur regelaar op de lage warmtestand zodat het streepje recht naar voren staat.
Doe in beide vormen een beetje olijfolie of boter.
Meng alle ingrediënten tot een egaal mengsel, verdeel het mengsel over de 2 vormpjes en leg de paprika plakjes erbovenop.
Bak de omelet broodjes ongeveer 5 minuten goudbruin.


Sleutelwoorden: broodjes, omelet, koolhydraatarm, koolhydraatbeperkt, glutenvrij, lunch, brunch, pannenkoekenmaker,

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.