Vandaag heb ik een heerlijke verwen brunch gemaakt. Namelijk deze eiwitrijke pannenkoekjes met rood fruit! Naast eiwitrijk zijn ze koolhydraatarm en glutenvrij. Ze zijn, zoals jullie misschien wel gewend zijn (althans, dat is mijn streven) super makkelijk om te maken! Het is een kwestie van mengen en het beslag in deze pannenkoekenmaker (klik hier) scheppen en het apparaat de rest van het werk laten doen!
De pannenkoekjes zijn binnen 10 minuten op tafel getoverd en het aller lekkers warm met een beetje stroopvervanger of poedersuikervervanger (klik). In plaats van rood fruit kun je ook kiezen om het weg te laten, wat anders lekkers toe te voegen of bijvoorbeeld cacao of koekkruiden in plaats van vanille.
Meer recepten met de pannenkoekenmaker kun je hier vinden.
Je kunt de pannenkoeken bijvoorbeeld ook bakken in de oven met deze bakvorm op 160c voor ongeveer 25 minuten.
Bekijk mijn kookboeken hier voor meer exclusieve recepten!
PrintEiwitrijke pannenkoekjes
- Bereidingstijd: 10 minuten
- Porties: 1 portie
- Aantal koolhydraten: 5 g khd per portie
Ingrediënten
- 50 g cottage cheese
- 2 eieren
- 40 g amandelmeel (klik)
- 1 tl wijnsteenbakpoeder (klik)
- snufje zout
- 20 g erythritol (klik)
- 1 tl vanille-extract (klik)
- 35 g bevroren fruit
- 15 g gesmolten roomboter
Bereidingswijze
Zet de pannenkoeken maker aan en draai de temperatuur regelaar op de lage warmtestand zodat het streepje recht naar voren staat.
Doe in beide vormen een beetje olijfolie of boter.
Meng alle ingrediënten tot een egaal mengsel, verdeel het mengsel over de 2 vormpjes.
Bak de pannenkoekjes ongeveer 5 minuten goudbruin.
Notities
In plaats van amandelmeel kun je bijvoorbeeld ook hazelnoten gemalen tot meel.
Sleutelwoorden: broodjes, pannenkoek, cake, koolhydraatarm, koolhydraatbeperkt, glutenvrij, lunch, brunch, pannenkoekenmaker,
Heb je mijn ebook makkelijke en toegankelijke recepten al gezien?