Deze ochtend heb weer heerlijk de tijd genomen om in de keuken te keutelen! Ik heb een aantal challenges gemaakt en er staan nog 2 recepten op de planning. Voor nu heb ik cookie dough balletjes gemaakt, waar ik weer heerlijke koekjes van heb gebakken. Daarna ben ik een smakelijke kaneelbrood gaan bakken met een verrukkelijke glaze en tot slot deze mega makkelijke vla!
Bekijk mijn zesde kookboek hier voor meer exclusieve recepten.
PrintKoolhydraatarme vla!
- Bereidingstijd: 25 minuten
- Porties: 1
- Aantal koolhydraten: 7.5 g khd
Ingrediënten
- 250 ml slagroom
- 3 eidooiers
- 1 tl vanille-extract (klik)
- 15 g bruine suikervervanger (klik)
Bereidingswijze
Breng de slagroom aan de kook, draai het vuur iets zachter en laat het enkele minuten licht koken.
Mix de eidooiers luchtig met de vanille en bruine suikervervanger en schenk er een scheut van de slagroom bij.
Roer de slagroom door de eidooiers en schenk het geheel weer terug in de pan.
Draai het vuur zacht en zorg dat het niet gaat koken.
Roer regelmatig en draai het vuur uit wanneer de vla genoeg is ingedikt (dit kan ongeveer 15 minuten duren). Laat de vla afkoelen.
Garneer de vla met heerlijke stukjes chocolade of rood fruit.
Sleutelwoorden: Koolhydraatarm, keto, low carb, glutenvrij, vla, toetje
Bestel mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!
Hallo Oanh, is dit recept voor 1 persoon? Lijkt me wat veel
Het is voor 1 bakje vla, maar je kan de portie altijd delen met een ander of bewaren voor een volgende 🙂
Hello Oahm, ik heb geen sukrin rood thuis, kan ik erythrityol of canderel green gebruiken? Zo ja, hoe veel gram? Alvast bedankt.
Hoe lang kun je deze in koelkast bewaren? Of kan je deze ook invriezen?
Errrug lekker.
Het was wel iets korrelig, wat kan ik hier tegen doen?
Wel megaveel calorieën 840 is ergveel