Ik heb gisteren ook deze kardemom koekjes gebakken voor de challenge maar was in de veronderstelling dat ze waren mislukt. Ze voelden namelijk erg zacht aan, dus heb ik ze in de oven gelaten en ben ze eigenlijk vergeten. Gisteravond haalde ik ze er weer uit en tot mijn verbazing waren ze perfect krokant en ook nog eens verdomt lekker geworden! Dat noem ik nog eens een heerlijke een aangename verrassing!
Bekijk mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!
PrintKardemom koekjes
- Bereidingstijd: 35 minuten
- Porties: 20
- Aantal koolhydraten: 0,5 g khd per koekje
Omschrijving
Je kan de koekjes bakken met deze bakmat.
Ingrediënten
- 150 g amandelmeel (klik)
- 1 tl gemberpoeder
- 1/2 tl kruidnagelpoeder
- 1/2 tl nootmuskaat
- 1 afgestreken el kaneel
- 1 afgestreken el kardemom
- 1/2 tl xanthaangom (klik)
- snufje zout
- 1/2 tl vanille-extract (klik)
- 75 g bruine suikervervanger (klik)
- 50 g stroopvervanger (klik)
- 85 g gesmolten roomboter
- 1 ei
Bereidingswijze
Verwarm de oven op 160c.
Meng alle ingrediënten tot een homogene massa en draai 20 balletjes van het deeg.
Leg de balletjes op een vel bakpapier of een bakmat en druk ze een beetje plat.
Bak de koekjes 30 minuten goudbruin in de oven.
Laat de koekjes goed afkoelen zodat ze lekker krokant worden.
Sleutelwoorden: Koolhydraatarm, keto, low carb, glutenvrij, kardemom, koekjes, koek
Bestel mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!
Wat kan ik ipv boter doen?
Is het 7,5 of 75 gram sukrin gold?
75 gram ☺️