Voor de Wednesday challenge van deze week stonden deze verrukkelijke gehaktballen met “ketjap” saus en pindasaus nog op mijn lijstje! Ik heb ze gemaakt met de slowcooker waardoor ze heerlijk mals, juicy en ontzettend smaakvol zijn. Er zitten heerlijke kruiden in, een beetje pit en een beetje zoet. Heerlijk als borrelhapje, samen met een koolhydraatarm broodje, koolhydraatarme nasi of koolhydraatarme bami!
Bekijk mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!
PrintOosterse gehaktballen met pindasaus
- Bereidingstijd: 3 uur en 15 minuten
- Porties: 5
- Aantal koolhydraten: 4 g khd per portie
Omschrijving
Gebruik deze rasp om courgette slierten te maken of deze veggie ricer om rijst te maken van groenten. Heerlijk bij de oosterse gehaktballen!
Ingrediënten
- 75 g uien
- 1 teentje knoflook
- 15 g sambal
- 20 ml sojasaus
- 20 g stroopvervanger (klik)
- 15 g bruine suikervervanger (klik)
- 1/2 tl trassi
- 1 tl korianderpoeder
- 1/2 tl komijnpoeder
- 1/2 tl nootmuskaat
- snuf peper
- snuf zout
- 40 ml water
- 750 g gehakt
- 1 ei
Pindasaus:
- 80 g pindakaas (lidl 13.5 g khd per 100g)
- 15 g sambal
- 30 ml sojasaus
- 20 g stroopvervanger (klik)
- 50 ml water
Bereidingswijze
Meng alle ingredienten behalve het gehakt en het ei en pureer het geheel tot een egaal mengsel.
Kneed het kruidige mengel samen het ei bij het gehakt en draai er ongeveer 30 balletjes van.
Bak de balletjes kort in de pan zodat er mooie goudbruine randjes zijn gebraden.
Maak ondertussen de pindasaus door de ingredienten van de pindasaus te mengen.
Schenk de saus bij de gehaktballen en bak het geheel 3 uur op slow.
Sleutelwoorden: Koolhydraatarm, keto, low carb, glutenvrij, gehaktballen, oosters, pindasaus
Bestel mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!
Ah, heerlijk! Ik ga deze zeker proberen. Vraagje: bij jouw recept van gehaktballen in de slowcooker, doe je de gehaktballen ongebraden in de slowcooker. Kan ik dat ook proberen met dit recept (krijgen ze uiteraard minder bruin randje). P.s. slowcooker kha boek van jouw hand (met pittige gerechten 🥰), lijkt me nog steeds een bestseller 👍👍👍
Ga dit zeker proberen! Maar gebruik je runder- of varkensgehakt?
ik kan de recepten niet meer printen. En kan t echt niet ontdekken bij mn printer. Via andere sites kan ik wel printen nl.
Hoi,
Kan je bij de recepten een knop maken om ze als favoriet aan te klikken? Dan zijn ze makkelijker terug te vinden.
groet N