Key Lime Cheesecake

Deze key lime cheesecakes zijn heerlijk fris, romig en makkelijk om te maken!

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Key Lime Cheesecake

  • Bereidingstijd: 2 uur en 30 minuten
  • Porties: 2
  • Aantal koolhydraten: 1.4 g khd per stuk

Ingrediënten

Vulling:

  • 50ml slagroom
  • 50gram roomkaas
  • 1 limoen (al het sap)
  • limoen zest (ook voor garnering)
  • vanille extract
  • 20 g erythritol
  • 1 gelatine blaadje


Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 160c.
Smelt de boter en voeg alle ingrediënten tot een egaal mengsel.
Verdeel het mengsel over 2 cupcake vormpjes.
Bak de bodempjes 20a25minuten in de oven.

Meng alle ingrediënten behalve de gelatine tot een egaal mengsel.
(De gelatine moet pas bij het mengsel als de bodem klaar is en afgekoeld)
Doe de gelatine in een bakje koud water totdat het slap is geworden.
Verwarm dan een pannetje met 2 el water en doe de gelatine erbij en los het gelatineblaadje op in het water. Verdeel het room mengsel over de bodempjes en laat de key time cakes minimaal 1 uur opstijven in de koelkast.

Garneer de key lime cheesecake met een plakje limoen en limoen rasp.


Sleutelwoorden: Koolhydraatarm, keto, low carb, glutenvrij, key, lime, cheesecake,

44 Comments

  1. Annette Pedersen

    Oahn, 50 slagroom??? 50 wat, hihihi

  2. Wat een overheerlijke recepten zeg,ziet er echt goed uit toppie

  3. Hoi Oahn,

    Misschien een domme vraag ,maar wat is Zest?

  4. hihi…Klaas is Kees…..incognito 😉

  5. Dank voor de heerlijke recepten! Waar ik moeite mee heb is: hoeveel zoetstof moet ik gebruiken. Dus als het kan misschien aangeven welke zoetstof je in een recept gebruikt en hoeveel. In bijna geen enkel recept staat dat nl. en ik heb echt geen flauw idee. En voor een ieder die andere zoetstof wil gebruiken kan dat natuurlijk maar zelf heb ik graag een houvast. Heb nl al aardig wat recepten verknald door de zoetstof-vraag.

    • Hoi Elisa,

      Voor baksels gebruik ik de vloeibare zoetstof van de kruidvat. Stevia (vloeibaar van de tuinen) wordt namelijk bitter wanneer je die bakt. Ik doe voor de cake bij dit gebakje twee scheutjes kruidvat vloeibaar en ik heb één scheutje voor de vulling gebruikt. Het is per persoon verschillend, ik hou niet zo erg van zoet dus gebruik niet zo heel veel ☺️ Even kijken wat je het fijnst en lekkerst vindt Elisa ?

      Groetjes Oanh

  6. bij de vulling staat 1 limoensap, heb je hierbij 1 hele limoen uitgeknepen?
    Groetjes Desiree

  7. Hoi!! Ik ga hem maken..maar de limoen zest ook door de vulling zelf of enkel als garnering? Dank !!!

  8. Ik had geen papieren vormpjes en maakte ze vandaag in siliconen muffinvormen. Alleen..ik krijg ze er niet meer uit. Dat wordt heel ongezellig uit de bakvorm eten 🙂

  9. Hoi hoi, misschien domme vraag maar kan je in plaats van Stevia ook gewoon zoetstof gebruiken? Of is dit totaal niet hetzelfde? Gr Cin

  10. Groetjes, Marlies 😉

  11. Hoi Hoi Oanh,

    wat een mooie ‘taartjes’! welke boter gebruik je als ik mag vragen ?

    groetjes,
    wanda

  12. Hai
    Ik ben verslaafd aan deze dingen wahaaaa. Maar nu is mijn vraag kun je deze cheesecake ook bakken in de oven. Want ik zie dat ze gebakken moeten worden zou dan de smaak anders wezen en de structuur. Maar kan dit ook met dit recept of niet? Alvast bedankt

    • Haha wat leuk dat je ze lekker vindt ?
      Ik weet dat er key lime’s zijn die inderdaad in de oven moeten, waar eieren als ingrediënt wordt gebruikt. De key lime die ik heb gemaakt hoeft niet in de oven en denk ook niet dat het dan lekker is ?
      De slagroom en roomkaas en gelatine is voor het opstijven in de koelkast bedoeld en denk dat je een gek prutje krijg in de oven ?

      Groetjes Oanh

  13. Hoi Oanh
    Ik wilde even zeggen dat deze heerlijk waren! Ook de appelcakejes smaakten goed. Ik heb wel het idee dat alles wat je met amandelmeel maakt iets meer aan je vormpjes ‘kleeft’ dan gewoon meel, heb jij die ervaring ook? Ik ga zeker die met pompoen nog een keer proberen. Je hebt een heerlijke site. Zo kom ik khd arm dieet wel door 😉

    groeten Carolien

    • Hoi Carolien

      Je zou de bakvormpjes kunnen invetten om het plakken te voorkomen ? Ik heb er zelf geen last van. Leuk dat je de bakselstjes lekker vindt! ?

  14. Deze ga ik vandaag proberen. Tip van mijn bakkersopa: verwarm de gelatine in de limoensap en niet apart nog in water, dan krijg je niet onnodig veel vocht (als je je misrekent), het komt je smaak ten goede (niet verdund) en grotere kans op een lekker stevig gebakje.

    • Margareth

      Meestal is dat idd wel het beste; maar denk in dit geval niet; omdat gelatine in citroensap of andere zure vloeistoffen niet opstijft. Heb het met dit recept nog niet geprobeerd; maar als het niet wil opstijven; weet je dus waardoor het komt.

  15. Hoi, wat en lekker recept? Vraagje kan ik ipv gelatine vellen ook gelatine poeder gebruiken? En hoeveel zou dat dan moeten zijn? Alvast bedankt?

  16. Caroline

    Hoi Oahn,

    Ze lijken me heerlijk!
    Alleen als vegetarier doe ik de gelatine er liever niet in.
    Ik weet nog wel dat je met de monchoutaart van dr. Oetker gewoon zonder gelatine kon laten opstijven..
    Denk je dat die gelatine er echt in moet? Of zou ik het ook zonder kunnen proberen? 🙂

    Groetjes, Caroline

  17. Hallo Oanh al een paar keer de lime cakjes gemaakt zijn erg lekker, bedankt! maar nu is mijn vraag als ik het voor meerdere mensen wil maken plus/minus 10 gebruik je dan ook meer gelatineblaadjes

  18. Hai Oanh,

    Jouw cakejes zien er fantastisch uit. Ik heb een vraagje. Welke roomkaas gebruik je en zou je ook geitenkaas kunnen gebruiken hiervoor?

    Alvast bedankt voor jouw antwoord. ?

  19. hallo,

    klop je de slagroom eerst?

    groetjes Ellen

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recipe rating

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.