Vandaag heb ik deze heerlijke bitterkoekjes gemaakt. Ze zijn prachtig gelukt en smaken verrukkelijk! Ze zijn hard en krokant van buiten en zacht van binnen. Daarnaast zijn ze makkelijk om te maken en heerlijk met deze chipolata pudding met bitterkoekjes! Heerlijk bij een kopje koffie of thee en ideaal om mee te nemen voor onderweg.
Je kunt de bitterkoekjes bakken op deze duurzame siliconen bakmat.
Bekijk mijn kookboeken hier voor meer exclusieve recepten!
PrintBitterkoekjes
- Bereidingstijd: 30 minuten
- Porties: 35 koekjes
- Aantal koolhydraten: 1,6 g khd per bitterkoekje
Ingrediënten
- 2 eieren
- snufje zout
- 150 g poedersuikervervanger (klik)
- 150 g amandelmeel (klik)
- rasp van citroen
- erythritol (klik)
Bereidingswijze
Verwarm de oven op 160c.
Splits de eieren en mix het eiwit stijf met een snufje zout.
Zeef de poedersuikervervanger en amandelmeel door de stijfgeklopte eiwitten, rasp er ongeveer een tl citroenschil bij en meng het tot een homogene massa.
Schep het mengsel in een spuitzak en spuit er 35 hoopjes van.
Strooi een beetje erythritol over de koekjes en bak de bitterkoekjes ongeveer 15-20 minuten goudbruin in de oven.
Laat de koekjes afkoelen zodat ze uitharden.
Notities
Je kunt als het nodig is je vingers nat maken en de bitterkoek hoopjes egaler en platter drukken.
Sleutelwoorden: koolhydraatarm, bitterkoek, bitterkoekjes, glutenvrij, lowcarb, keto, koek, koekjes,
Bestel mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!
Wat doe je met de eigelen? Er staat dat je de eieren splitst. Maar heb je eigelen niet nodig bij dit recept of gaan ze er wel ergens in? Bij de ingrediënten staat 2 eieren niet 2 eiwitten. Dus even checken voor ik het verkeerd maak.
De eidooiers gebruik je niet Ceceline! Die kun je bijvoorbeeld gebruiken bij het recept bitterkoekjes chocolade cakejes ????
Kunnen de bitterkoekjes ook in de vriezer.
Kunnen de bitterkoekjes ook in de vriezer