Knolselderij soep

Een tijdje geleden heb ik deze overheerlijke soep gemaakt. Hij zit boordevol groenten en is rijk aan smaak. Deze soep lijkt mij ook verrukkelijk met pompoen en als je koolhydraatbeperkt eet is zoete aardappel, appel en wortel er ook heerlijk bij. Enfin, je kan er bijna alle soorten groenten aan toevoegen, perfect voor de left overs!

Bekijk mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten.

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Knolselderij soep

  • Bereidingstijd: 30 minuten
  • Porties: 6
  • Aantal koolhydraten: 7.8 g khd per portie

Ingrediënten

  • 350 g knolselderij
  • 50 g uien
  • 1 teentje knoflook
  • kerrie massala
  • 100 g courgette
  • 5 cm blokje verse gember
  • 1 blik gepelde tomaten
  • 2 laurier blaadjes
  • 100 ml kokosmelk
  • 1 biologische groentebouillon blokje
  • water
  • 20 g doperwten

Bereidingswijze

Schil de knolselderij en snijd het in blokjes.
Snijd de ui in stukjes en fruit het samen met een teentje knoflook in een pan met kokosolie.
Voeg na enkele minuten de kerrie, blokjes knolselderij en het blokje verse gember toe.
Snijd ondertussen de courgette in blokjes en voeg het na ongeveer 5 minuten samen met de gepelde tomaten, laurierblaadjes en kokosmelk bij de rest in de  pan.
Laat het enkele minuten pruttelen en voeg het bouillonblokje erbij en water totdat het geheel onder water staat.
Kook de groenten beetgaar, verwijder de laurierblaadjes en het blokje gember. Pureer de soep met een staafmixer.
Als het een te stevig soepje is kan je er meer water aan toevoegen.
Voeg de doperwten toe en laat de soep nog eventjes pruttelen op een laag vuurtje.
Garneer tot slot de soep met een beetje kokosmelk en koriander.


Sleutelwoorden: Koolhydraatarm, keto, low carb, glutenvrij, knolselderij, soep,

Bestel mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.