Deze week heb ik een heerlijke soep gemaakt voor de challenge! Het is een eenvoudige soep, en tegelijkertijd ontzettend smaakvol. Het heeft een vleugje Azië en is een ideaal recept waar je ook perfect andere vissoorten voor kan gebruiken. Ik heb garnalen gebruikt, maar kabeljauw en zelfs zalm is er heerlijk bij!
Bekijk mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!
PrintKokos garnalen masalasoep!
- Bereidingstijd: 30 minuten
- Porties: 3
- Aantal koolhydraten: 6.8 g khd per portie
Ingrediënten
- 50 g uien
- 2 el kokosolie
- 1 teentje knoflook
- 1 stengel citroengras
- 20 g verse gember
- 1 el gele curry kruiden
- 1 kaneelstokje
- 1 visbouillonblokje
- 75 g flespompoen
- 100 g champignons
- 400 ml romige kokosmelk
- 10 garnalen
- 75 g tommies
- Garnering: Verse koriander
Bereidingswijze
Snijd de ui in kleine blokjes en fruit het met kokosolie in een soeppan.
Kneus het knoflookteentje, leg een knoop in het citroengras, schil de gember en voeg het met de kerrie, het kaneelstokje en bouillonblokje in de pan.
Schil ondertussen de pompoen en verwijder eventueel de pitten.
Snijd de pompoen en champignons in stukken en voeg het met de kokosmelk in de pan.
Kook de pompoen beetgaar en voeg in de laatste 5 minuten de garnalen en Tommies toe.
Schep de soep op garneer tot slot het met koriander.
Sleutelwoorden: Koolhydraatarm, keto, low carb, glutenvrij, soep, kokos, thais, kerrie, garnalen,
Bestel mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!
Hallo Oanh
Allereerst ben ik een superfan van jou!
Je recepten zijn allemaal makkelijk en lekker.
Ik ben nu de kokos garnalen masalasoep aan het maken.Mijn vraag is gaat er alleen aan vocht kokosmelk in?
Groetjes Jacqueline
Ja heb ik wel gedaan. Je kan er makkelijk extra water bij doen hoor! 🤗 Liefs Oanh