Ik heb eerder overheerlijke kokosmakronen gemaakt. In mijn nieuwste boek Wereldse gerechten staat nog een heerlijk recept! De mannen zijn gek op kokosmakronen dus zij vonden deze challenge natuurlijk een heel goed idee! Kokos in combinatie met witte chocolade is goud. Ze zijn absoluut niet moeilijk om te maken en eenvoudig in te vriezen. Alhoewel deze kokosmakronen de vriezer nooit zullen gaan halen!
De kokosmakronen zijn heerlijk met extra gesmolten chocolade drizzle. Een echte traktatie!
Klik hier voor meer zoete recepten.
Bekijk mijn kookboeken hier voor meer exclusieve recepten!
PrintKokosmakronen
- Bereidingstijd: 30 minuten
- Porties: 5
- Aantal koolhydraten: 2,6 g khd per stuk
Ingrediënten
- 2 eiwitten
- snufje zout
- 60 g koolhydraatarme witte chocolade (klik)
- 130 g kokosrasp
- 1 tl vanille-extract (klik)
Bereidingswijze
Klop de eiwitten stijf met een klein snufje zout.
Smelt de chocolade au bain-marie.
Verwarm de oven op 160c.
Meng de stijfgeklopte eiwitten met de kokosrasp, gesmolten chocolade en vanille.
Maak 5 bollen van het kokosmengsel en bak de kokosmakronen ongeveer 15-20 minuten goudbruin in de oven.
Sleutelwoorden: kokosmakronen, kokos, gebak, zoet, koolhydraatarm, keto, suikervrij,
Heb je mijn ebook Snelle en makkelijke recepten al gezien?