Deze koekjes zijn heerlijk, knapperig, luchtig, krokant en zonder twijfel een van mijn favoriete koek recepten! Het recept verleent zich voor vele andere lekkere koek receptjes, voel je dus vrij om je eigen twist te geven! Ik heb ze gedecoreerd met glazuur en ik heb een aantal koekjes een jasje gegeven van chocolade. Naast dat ze verrukkelijk zijn, zijn ze mega makkelijk om te maken!
Klik hier voor meer koekjes recepten.
Bekijk mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!
PrintKoolhydraatarme Lebkuchen!
- Porties: 20 koekjes
- Aantal koolhydraten: 0.7 g khd per koekje
Ingrediënten
- 125 g macadamia noten
- 40 g gesmolten roomboter
- 100 g amandelmeel (klik)
- 1 ei
- 1/2 tl xanthaangom (klik)
- 1 tl wijnsteenbakpoeder (klik)
- snufje zout
- 60 g stroopvervanger (klik)
- 15 g erythritol (klik)
- ongeveer 1 el speculaas/koekkruiden
Optioneel: chocolade, glazuur.
Glazuur maak je door water te mengen met poedersuikervervanger.
Voeg een beetje water toe en vervolgens de de poedersuikervervanger totdat je de juiste textuur hebt bereikt.
Bereidingswijze
Verwarm de oven op 160c.
Maal de macadamianoten ongeveer 30 seconden fijn in de keukenmachine (tot bijna een pasta substantie) en voeg de rest van de ingrediënten toe.
Maak 20 hoopjes van het mengsel en maak er mooie ronde van (of natuurlijk andere figuren).
Maak de handen nat om plakken taferelen te voorkomen.
Bak de koekjes ongeveer 20 minuten goudbruin in de oven.
Sleutelwoorden: Koolhydraatarm, keto, low carb, glutenvrij, lebkuchen, koek, koekjes, knapperig, krokant
Bestel mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!
Koinkt goed!
Kun je de xantaangom vervangen voor iets anders?
Kon haast niet wachten tot ze afgekoeld waren ? maar ze zijn heel erg lekker. Hopelijk blijven ze ook in de trommel nog wat knapperig!
Ahhh super leuk!! Fijn dat ze lekker zijn! ?