Koolhydraatarme Lebkuchen!

Deze koekjes zijn heerlijk, knapperig, luchtig, krokant en zonder twijfel een van mijn favoriete koek recepten! Het recept verleent zich voor vele andere lekkere koek receptjes, voel je dus vrij om je eigen twist te geven! Ik heb ze gedecoreerd met glazuur en ik heb een aantal koekjes een jasje gegeven van chocolade. Naast dat ze verrukkelijk zijn, zijn ze mega makkelijk om te maken!

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Koolhydraatarme Lebkuchen!

  • Porties: 20 koekjes
  • Aantal koolhydraten: 0.7 g khd per koekje

Ingrediënten

Optioneel: chocolade, glazuur.
Glazuur maak je door water te mengen met poedersuikervervanger.
Voeg een beetje water toe en vervolgens de de poedersuikervervanger totdat je de juiste textuur hebt bereikt.


Bereidingswijze

Verwarm de oven op 160c.
Maal de macadamianoten ongeveer 30 seconden fijn in de keukenmachine (tot bijna een pasta substantie) en voeg de rest van de ingrediënten toe.
Maak 20 hoopjes van het mengsel en maak er mooie ronde van (of natuurlijk andere figuren).
Maak de handen nat om plakken taferelen te voorkomen.

Bak de koekjes ongeveer 20 minuten goudbruin in de oven.

 


Sleutelwoorden: Koolhydraatarm, keto, low carb, glutenvrij, lebkuchen, koek, koekjes, knapperig, krokant

3 Comments

  1. Koinkt goed!
    Kun je de xantaangom vervangen voor iets anders?

  2. Kon haast niet wachten tot ze afgekoeld waren 😄 maar ze zijn heel erg lekker. Hopelijk blijven ze ook in de trommel nog wat knapperig!

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recipe rating

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.