Koolhydraatarme Lebkuchen! Het perfecte koekjesrecept!

Koolhydraatarme Lebkuchen! Het perfecte koekjesrecept!


 

OHHHHHH LIEVE MENSEN!! Deze koolhydraatarme en suikervrije koekjes zijn simpelweg PERFECT!
Dat zeg ik niet gauw, maar nu kan ik het met volle overtuiging en grote trots zeggen!
H
et zijn niet zomaar koekjes, maar Lebkuchen koekjes welteverstaan.
Er zit een vleug sinterklaas in, en tegelijkertijd zijn ze KROKANT, LUCHTIG en dan ook nog eens niet droog!
En nog iets bijzonders, ze smaken namelijk NIET naar amandelmeel!
Ik denk dat ik daar een boel mensen blij mee maak, waaronder mijn zus.
Het recept verleent zich voor vele andere lekkere koek receptjes, voel je dus vrij om je eigen twist te geven!
Ik heb ze gedecoreerd met glazuur en ik heb een aantal koekjes een jasje gegeven van chocolade.

Naast dat ze verrukkelijk zijn, zijn ze mega makkelijk om te maken!

Hier komt het recept:
(klik op de blauwe ingrediënten voor meer informatie)

Ingrediënten 20 koekjes

 0,7 khd per koekje

Optioneel: chocolade, glazuur.
Glazuur maak je door water te mengen met Sukrin Melis.
Voeg een beetje water toe en vervolgens de sukrin totdat je de juiste textuur hebt bereikt.

 

Bereidingswijze:

Verwarm de oven op 180c.
Maal de macadamianoten ongeveer 30 seconden fijn in de keukenmachine (tot bijna een pasta substantie) en voeg de rest van de ingrediënten toe.
Maak 20 hoopjes van het mengsel en maak er mooie ronde van (of natuurlijk andere figuren).
Maak de handen nat om plakken taferelen te voorkomen.

Bak de koekjes tot slot in de oven voor ongeveer 20 minuten tot ze mooi goudbruin zijn geworden.

 

Geniet! X

3 Reacties

  1. Koinkt goed!
    Kun je de xantaangom vervangen voor iets anders?

  2. Kon haast niet wachten tot ze afgekoeld waren 😄 maar ze zijn heel erg lekker. Hopelijk blijven ze ook in de trommel nog wat knapperig!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*