Ik heb deze overheerlijk bloemkoolpap gemaakt! Ik was behoorlijk sceptisch en had mijn twijfels over de smaak, maar ik vind het echt lekker! Doordat ik kokosmelk heb gebruikt, vanille heb toegevoegd en wat smakelijke toppings valt de bloemkoolsmaak enorm mee. Een echte aanrader en erg makkelijk om te maken!
Bekijk mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!
PrintKoolhydraatarme bloemkoolpap!
- Bereidingstijd: 15 minuten
- Porties: 2
- Aantal koolhydraten: 4.3 g khd per portie
Ingrediënten
- 450 g bloemkool
- 275 ml ongezoete kokosmelk
- 3 tl vanille-extract (klik)
- optioneel: erythritol (klik), cacaopoeder, kaneel, chocolade, blauwe bessen
Bereidingswijze
Snijd de bloemkool in grove stukken en maal het fijn in een keukenmachine.
Schenk de ongezoete kokosmelk in een pan en doe daar de bloemkool en de vanille bij.
Breng het aan de kook en blijf regelmatig roeren totdat je een pap testuurtje krijgt.
Serveer het lekker warm, met bijvoorbeeld blauwe bessen, kaneel, chocolade of ander lekkers!
Sleutelwoorden: Koolhydraatarm, keto, low carb, glutenvrij, pap, bloemkool, ontbijt,
Bestel mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!
Dat is best veel pap. Is dat voor een maaltijd of voor twee? Kun je het een dagje bewaren in de koelkast?
Ik wil graag de nie nieuwsbrief ontvangen
Beste Oahn,
Ik heb een vraagje: ik wil de bloemkoolpap graag maken, maar kan ik het dan ook invriezen? Zo nee, hoe lang kun je het in de koelkast bewaren?
Gedankt alvast!
Groetjes, Jannett
Inderdaad verrassend lekker hoor. Met name de vanille, snufje kaneel en speculaaskruiden leiden af van de bloemkool. het doet me in de verte eerder aan iets fruitigs denken. Erg smakelijk met de blauwe bessen, die voor mij niet mogen onderbreken in dit lobbige verwarmende ontbijt.
Hallo. Bedoel je kokosmelk uit een pak. ( bij de houdbare melk e.d.) Of kokosmelk uit een blikje?
Omdat je het over ongezoete hebt…