Vietnamees stoofgerecht! Bo Kho

Dit stoofgerechtje is een traditioneel vietnamees gerecht. Ondanks dat het erg op hachee lijkt, krijgt het door de verschillende kruiden toch een Aziatische dimensie. Als je van stoof gerechtjes houdt, raad ik je zeker aan om deze eens te proberen! In Vietnam eten ze het met stokbrood of rijstvermicelli. Eet het bijvoorbeeld met deze koolhydraatarme stokbrood (klik). Super gezellig om het stokbroodje te dippen op een mooie dag in de tuin! Hij is ook overheerlijk met bloemkoolpuree!

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Vietnamees stoofgerecht! Bo Kho

  • Bereidingstijd: 7 uur en 15 minuten
  • Porties: 3
  • Aantal koolhydraten: 10 g khd per portie

Omschrijving

Gebruik deze rasp om bami slierten te maken van courgette of deze veggie ricer om rijst te maken van groenten. Heerlijk bij de Bo Kho!


Ingrediënten

  • 750 g rib runderlappen
  • 1 stengel citroengras
  • 250 g peen
  • 50 g ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 100 g tomaten
  • 2 cm blokje verse gember
  • 2 el tomatenpuree
  • 2 el vissaus
  • 1 runderbouillonblokje
  • 1 el Chinese 5 kruidenmix
  • 2 steranijs
  • 2 laurierblaadjes
  • 100 ml water

Bereidingswijze

Snijd de rib runderlappen in grote blokken.
Leg een knoop in het citroengras en leg het met het vlees in de slowcooker.
Schil de peen en ui en snijd het beide in blokken.
Snij de tomaten en schil de gember en voeg het samen met de rest van de ingrediënten in de slowcooker.
Ik heb de slowcooker 2 uur op high gezet, daarna 5 uur op low.

 


Sleutelwoorden: Koolhydraatarm, keto, low carb, glutenvrij, stoof, stoofpot, stoofpotje, vietnamees, bo, kho,

3 Comments

  1. Oanh. Dit is weer een heerlijk recept. Dank daarvoor. Ik zie regelmatig bij recepten, vissaus voorbij komen. Weet jij daar een goede vervanger voor. Zou daar zeer blij mee zijn.

  2. Een heerlijke stoofschotel! Al meerdere keren gemaakt.

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recipe rating

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.