Ik heb deze leuke Pim’s koekjes gemaakt! Ze zijn makkelijk om te maken en super lekker! Leuk om samen met de kids te maken en lekker op te peuzelen bij een heerlijk kopje thee!
Je kunt ze vullen met, zoals in het recept staat, gepureerde aardbeien, maar ze zijn ook heerlijk met de koolhydraatarme jams uit mijn winkeltje!
Meer smakelijke koekjes recepten vind je hier.
Bekijk mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!
PrintKoolhydraatarme Pim’s koekjes!
- Bereidingstijd: 35 minuten
- Porties: 6 koekjes
- Aantal koolhydraten: 2.8 khd per koekje
Ingrediënten
- 125 g amandelmeel (klik)
- 45 g roomkaas
- 30 g bruine suikervervanger (klik)
- 1 ei
- 20 g gesmolten roomboter
- 1/2 tl wijnsteenbakpoeder (klik)
- klein snufje zout
- 90 g gepureerde aardbeien
- 60 g smeltchocolade
Bereidingswijze
Verwarm de oven op 160c.
Meng het amandelmeel, roomkaas, bruine suikervervanger, ei, boter, wijnsteenbakpoeder en zout tot een geheel.
Verdeel het mengsel over 6 muffin vormpjes en maak er een kuiltje in zodat je daar straks jam in kan lepelen.
Zet de muffin vormpjes ongeveer 20 minuten in de oven tot de koekjes goudbruin zijn geworden.
Verdeel vervolgens de jam over de koekjes.
Smelt de chocolade au-bain marie en verdeel de chocolade over de jam.
Laat de koekjes tot slot in de koelkast uitharden.
Sleutelwoorden: Koolhydraatarm, keto, low carb, glutenvrij, pie, pims, koek, koekjes, pims koekjes,
Bestel mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!
Hallo Oanh,
Heb jij voor de koeken muffin vormpjes gebruikt?
Hartelijke groet,
Jacqueline
Jazeker! 🤗
Ik heb deze vandaag gemaakt. Ze zien er niet zo mooi glad uit aan de bovenkant (de kuiltjes die ik had gemaakt kwamen omhoog waardoor ik eerder bergjes had ;)), maar ze zijn erg lekker!
Ahhh zo leuk om te lezen!! 🥰
Ik zie in het 2e stuk wijnsteenpoeder staan maar bij ingrediënten kan ik de hoeveelheid niet terug vinden.
Beste Oahn. Hoe kan je deze het beste bewaren aub? Als ik ze in een gesloten doos bewaar, zweet mijn chocolade 😱 hebt u daar een oplossing voor?
Kan ik in plaats van sukrin honing gebruiken?
Zo ja, hoeveel?
kan je ze ook invriezen?