Koolhydraatarme broodjes met kruiden!

Afgelopen woensdag heb ik deze broodjes samen met de millionairs shortbread gemaakt. Wij hebben nog maar 2 stukjes over, maar die worden vandaag heerlijk verorberd bij de thee!

Deze broodjes zijn heerlijk gekruid en hebben een licht pittig randje. Ze zijn ontzettend makkelijk om te maken en je kan de broodjes, net als bij alle andere broodjes, kruiden met vrijwel alle kruiden en toppings die je lekker vindt. Ik heb gekozen voor Italiaanse kruiden met een beetje sambal omdat ik daar dol op ben! Ze zijn absoluut niet droog, en smaken heerlijk met allerlei soorten hartige beleg. Beleg ze bijvoorbeeld met pesto, mozzarella, tomaat en basilicum. Of probeer geitenkaas met tomaat en sambal, maak er een broodje gezond van of lekker met filet American met uitjes! Bovendien kunnen ze ook perfect als hamburgerbroodje.

Er zijn dus mega veel heerlijke mogelijkheden!

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Koolhydraatarme broodjes met kruiden!

  • Bereidingstijd: 35 minuten
  • Porties: 4
  • Aantal koolhydraten: 3.2 g khd per broodje

Omschrijving

Ik heb ze gemaakt met deze bakvormpjes.


Ingrediënten


Bereidingswijze

Verwarm de oven op 160c.
Mix de eieren met de kruidenroomkaas luchtig.
Meng de rest van de ingrediënten behalve de pompoenpitten tot een egaal mengsel en verdeel het mengsel over 4 bakvormpjes.
Strooi de pompoenpitten over de broodjes en bak ze 25 minuten in de oven tot ze mooi goudbruin zijn geworden.


Sleutelwoorden: Koolhydraatarm, keto, low carb, glutenvrij, brood, broodje, broodjes, kruiden, kruidig,

3 Comments

  1. Ziet er goed uit, ik heb nog de omeletmaker staan zou ik die daarin ook kunnen maken?

  2. OMG wat is dit lekker!! Dubbele hoeveelheid gemaakt om zo de triangelvorm met 8 broodjes te kunnen maken, ik had wat deeg (beslag, was aardig vloeibaar, dacht… dat wordt niks) te veel en nog 2 bagels van gemaakt in de donutvorm. Net 1 bagel gegeten, niets er op…….zoooooo lekker!
    Ik had geen kruidenroomkaas, wel naturel en daar knoflook- en uienpoeder met wat gedroogde peterselie doorheen geroerd. Ook beetje kwark, want kwam niet aan de dubbele hoeveelheid roomkaas. Ik was heel sceptisch omdat het beslag zo dun was, maar ik ben erg blij verrast met jet resultaat. Dit is voor herhaling vatbaar.

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recipe rating

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.