Ik heb ons getrakteerd op heerlijke millionaire shortbreads voor de Wednesday challenge! Ze hebben een zandkoek basis, met pinda caramel vulling en daarbovenop chocolade!
Bekijk mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!
PrintKoolhydraatarme Millionaires shortbread!
- Bereidingstijd: 35 minuten
- Porties: 12
- Aantal koolhydraten: 2.2 g khd per stuk
Omschrijving
Ik heb deze bakvormpjes gebruikt.
Ingrediënten
Koek laag:
- 150 g amandelmeel (klik) (of gemalen hazelnoten)
- 1 ei
- 1/2 tl vanille-extract (klik)
Vulling:
- 75 g pindakaas (Lidl)
- 55 g salty caramelsaus (klik)
Topping:
Bereidingswijze
Verwarm de oven op 160c.
Meng de amandelmeel met het ei en vanille.
Verdeel het mengsel over 4 bakvormpjes.
Bak de koellaag 20 minuten in de oven.
Maak ondertussen de vulling door de pindakaas met de caramel saus te mengen.
Smelt vervolgens de chocolade au-bain marie.
Laat de koekjes laag afkoelen en verdeel de vulling over de koek.
Verdeel tot slot de chocolade over de vulling en laat de millionaire shortbread uitharden in de koelkast.
Snijd de millionair shorbread repen in 12 stukjes.
Sleutelwoorden: Koolhydraatarm, keto, low carb, glutenvrij, millionaire, shortbread, gebak, cake,
Bestel mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!
Pindakaas van Lidl is tegenwoordig nogal hoog in koolhydraten. Welk alternatief is er?
Ik gebruik tegenwoordig die van de AH:
https://www.ah.nl/producten/product/wi413751/ah-pindakaas-naturel
Hi marielle mischien dat je de 100%notenoasta van Amandel pasta van ah iets vind 😊 die is 6 Gr per 100 gram. Nog iets te hoog maar toch
5,5. g salty caramel saus is dit kant en klaar te koop ,en waar ,hoor heel graag terug bedankt
Yum! Ook zonder de caramel en met pure chocola
Ahhh kijk eens aan! 🥰