Goedenavond! Ik heb ons getrakteerd op heerlijke millionaire shortbreads voor de Wednesday challenge! Daarnaast heb ik ook overheerlijke broodjes gebakken, wel zo handig aangezien ook koolhydraatarm brood in deze tijden nogal schaars blijkt te zijn.. 🙈 Maar dat recept komt morgen online! Nu eerst het recept van deze lekkere babes. Ze hebben een zandkoek basis, met pinda caramel vulling en daarbovenop chocolade! Ik heb deze bakvormpjes gebruikt.
Hier komt het recept!
Ingrediënten 12 stuks
2,21 khd per stukKoek laag:
- 150 g amandelmeel (of gemalen hazelnoten)
- 1 ei
- 1/2 tl vanille-extract
Vulling:
- 75 g pindakaas (Lidl)
- 55 g salty caramelsaus
Topping:
Bereidingswijze:
Verwarm de oven op 180c.
Meng de amandelmeel met het ei en vanille.
Verdeel het mengsel over 4 bakvormpjes.
Bak de koellaag 20 minuten in de oven.
Maak ondertussen de vulling door de pindakaas met de caramel saus te mengen.
Smelt vervolgens de chocolade au-bain marie.
Laat de koekjes laag afkoelen en verdeel de vulling over de koek.
Verdeel tot slot de chocolade over de vulling en laat de millionaire shortbread uitharden in de koelkast.
Snijd de millionair shorbread repen in 12 stukjes en geniet!
Pindakaas van Lidl is tegenwoordig nogal hoog in koolhydraten. Welk alternatief is er?
Ik gebruik tegenwoordig die van de AH:
https://www.ah.nl/producten/product/wi413751/ah-pindakaas-naturel
Yum! Ook zonder de caramel en met pure chocola
Ahhh kijk eens aan! 🥰