Ik heb een overheerlijke courgette frittata gemaakt voor het avondeten vandaag! Je hebt de frittata zo in elkaar gepiept, leuk om te serveren als luxe lunch of als diner. Tevens is dit recept ook perfect voor het verwerken van je left-overs!
Bekijk mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!
PrintKoolhydraatarme Courgette Frittata!
- Bereidingstijd: 35 minuten
- Porties: 2
- Aantal koolhydraten: 4 g khd per portie
Ingrediënten
- 125 g spekblokjes
- 4 eieren
- 100 g kruidenroomkaas
- 5 g tomatenpuree
- snuf peper
- 1/2 groentebouillonblokje
- 50 g courgette
- 20 g rode puntpaprika
- 50 g kastanjechampignons
- 50 g geraspte kaas
- 25 g geraspte kaas
Bereidingswijze
Bak de spekblokjes gaar in een pan. Verwarm de oven op 175c.
Kluts de eieren met de kruidenroomkaas, tomatenpuree, puree en verkruimel het bouillonblokje erbij.
Snijd de courgette in dunne plakjes en de paprika en champignons in stukjes. Voeg de paprika, champignons en geraspte kaas bij de eieren. Giet het mengsel, samen met de gebakken spekblokjes in een ovenschaal, versier de courgette over het eimengsel en strooi er geraspte kaas over. Bak de frittata ongeveer 25 minuten goudbruin.
Sleutelwoorden: Koolhydraatarm, keto, low carb, glutenvrij, frittata, pizza, ovenschotel, omelet
Bestel mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!
Heerlijk,net geproefd.In kleine vormpjes ook heerlijk als tapas!
Jaaaa super goed idee!! 🤗
Gisteren gemaakt en met het hele gezin van gesmuld!!
Bedankt voor het lekkere recept.
Wat super leuk Christine!!! 🤗 Daar word ik blij van! X
Echt lekker. Vanmiddag voorbereid, kon zo de oven in. Heb gesmuld.
Superleuk!!! Daar ben ik blij om! 🤗