Koolhydraatarme Courgette Frittata!

Ik heb een overheerlijke courgette frittata gemaakt voor het avondeten vandaag! Je hebt de frittata zo in elkaar gepiept, leuk om te serveren als luxe lunch of als diner. Tevens is dit recept ook perfect voor het verwerken van je left-overs!

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Koolhydraatarme Courgette Frittata!

  • Bereidingstijd: 35 minuten
  • Porties: 2
  • Aantal koolhydraten: 4 g khd per portie

Ingrediënten

  • 125 g spekblokjes
  • 4 eieren
  • 100 g kruidenroomkaas
  • 5 g tomatenpuree
  • snuf peper
  • 1/2 groentebouillonblokje
  • 50 g courgette
  • 20 g rode puntpaprika
  • 50 g kastanjechampignons
  • 50 g geraspte kaas
  • 25 g geraspte kaas

Bereidingswijze

Bak de spekblokjes gaar in een pan. Verwarm de oven op 175c.
Kluts de eieren met de kruidenroomkaas, tomatenpuree, puree en verkruimel het bouillonblokje erbij.
Snijd de courgette in dunne plakjes en de paprika en champignons in stukjes. Voeg de paprika, champignons en geraspte kaas bij de eieren. Giet het mengsel, samen met de gebakken spekblokjes in een ovenschaal, versier de courgette over het eimengsel en strooi er geraspte kaas over. Bak de frittata ongeveer 25 minuten goudbruin.

 


Sleutelwoorden: Koolhydraatarm, keto, low carb, glutenvrij, frittata, pizza, ovenschotel, omelet

6 Comments

  1. Heerlijk,net geproefd.In kleine vormpjes ook heerlijk als tapas!

  2. Gisteren gemaakt en met het hele gezin van gesmuld!!
    Bedankt voor het lekkere recept.

  3. Echt lekker. Vanmiddag voorbereid, kon zo de oven in. Heb gesmuld.

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recipe rating

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.