Ik heb voor de challenge deze overheerlijke boffert gemaakt. Een mix tussen krentenbrood en tulband. Hij is heerlijk met een beetje boter, jam, clotted crème of gewoon lekker met niets. Hij is namelijk van zichzelf al heerlijk van smaak. Je kunt er eenvoudig je eigen draai aan geven door cacaopoeder toe te voegen, speculaaskruiden, vanille-extract, rood fruit en bijvoorbeeld fijngehakte chocolade. Heerlijk!
Klik hier voor meer tulband recepten.
Bekijk mijn kookboeken hier voor meer exclusieve recepten!
PrintKoolhydraatarme en glutenvrije Boffert!
- Bereidingstijd: 45 minuten
- Porties: 12 plakjes
- Aantal koolhydraten: 3.6 khd per plakje (zonder rozijnen 2 gram khd per plakje)
Omschrijving
Ik heb deze bakvorm gebruikt.
Ingrediënten
- 250 g amandelmeel (klik)
- 25 g eiwitpoeder (klik)
- 25 g rozijnen
- 10 g psylliumvezels (klik)
- 1 el kaneel
- 2 tl wijnsteenbakpoeder (klik)
- snufje zout
- 25 g erythritol (klik)
- 4 eieren
- 250 g volle kwark
- 25 ml olijfolie
- Optioneel: poedersuikervervanger (klik)
Bereidingswijze
Verwarm de oven op 160c.
Meng alle droge ingrediënten samen.
Mix de eieren met de kwark en voeg het aan de droge ingredienten en voeg als laatst de olijfolie toe.
Vet de bakvorm in en schep het mengsel in de bakvorm.
Bak de boffert 35 minuten in de oven.
Garneer de boffert met poedersuikervervanger.
Sleutelwoorden: Koolhydraatarm, keto, low carb, glutenvrij, boffert, tulband, cake, stol, kerst, pasen, krentenbrood,
Deel, Tag en win!
Heb je een recept gemaakt uit de kookboeken of website?
Deel je creaties gezellig in de Facebookgroep en/of op Instagram
en maak elke maand kans op een giftcard ter waarde van €50,- te besteden bij www.oanhswinkeltje.nl
Vergeet mij niet te taggen zodat ik je niet kan missen!
Hallo Oanh,
Kunnen de recepten ook zonder eiwitpoeder gemaakt worden?
Ik heb een lactose intolerantie en en ook een soja. Waar kan ik het mee vervangen?
Dankjewel alvast voor de heerlijke recepten!
Wellicht kan je kokosmeel proberen! Ze worden dan wel wat minder luchtig.
Ik heb nog nooit eiwit poeder gebruikt. Waar koop je het? Waarom gebruik je eiwitpoeder als er ook eieren in gaan.?
Je kan erop klikken en dan zie je welke ik gebruik 🤗 Eiwitpoeder zorgt voor de luchtigheid en is niet te vergelijken met de werking van de eieren 🙂
Hallo, Wat een mooi kha recept voor onze Drentse POFFERT !!!
Haha! Boffert, poffert.. ik denk dat de naam afhangt van de streek :p Maar fijn dat je er blij mee bent!
Deze Poffert (woon in Uithuizen, Groningen, dus met een P) is erg lekker en gemakkelijk te maken. Prettig dat hij ook glutenvrij is. Ik heb hem deze (eerste) keer in een cakeblik in de oven gebakken. Toch wil ik proberen hem een volgende keer op de echte manier van een poffert te maken: in een poffertvorm in een pan kokend water. Bedankt voor dit recept!
Dit is eiwitpoeder met vanillepoeder. Kun je dat ook in bijvoorbeeld crackers gebruiken of wordt het dan te zoet?
Bedoel je met bakpoeder wijnsteenbakpoeder?
Ze zijn beide prima! 🤗
Ff een vraagje wat is de doorsnede van de vorm gr elza
Hoi Oahn, ziet er heerlijk uit. Is er ook iets waar ik de kwark kan vervangen, ik heb toenemend last van zuivel…
Kan je de Sumerian ook door iets anders vervangen? Heb alles in huis behalve de sukrin en dan kan ik hem morgen gaan maken.
Vandaag gemaakt, ziet er prachtig uit, kan geen foto bijsluiten, jammer!
Echt supergoed gelukt hier, iedereen is er dol op. Geen eiwitpoeder gebruikt. Wel au-bain-marie gedaan en heerlijk luchtig!
Bedankt
Wat is het verschil tussen wijnsteenbakpoeder en gewone bakpoeder?
Zou je dit ook in een echte (b)poffertpan kunnen maken? Dus stomen in water?