Koolhydraatarme en glutenvrije Maria biscuits!

Koolhydraatarme en glutenvrije Maria biscuits!

Zoals beloofd een nieuw receptje in een nieuw jasje! Voor degene die het hebben gemist een korte uitleg: Een paar dagen geleden ben ik gaan spelen met de aankleding van de gerechten en daar heb ik jullie gevraagd om jullie mening. De meerderheid heeft aangegeven de frisse uitstraling het leukst te vinden, dus voilà! I love it! Maargoed, dat allemaal terzijde… Yvonne heeft namelijk Maria biscuits gevraagd voor de Challenge! Ik heb ze geprobeerd te maken en hier zijn ze! Het zijn natuurlijk niet 100% vergelijkbaar maar ze zijn zeker errrrug smakelijk! Ze zijn lekker van smaak, hebben een bite en zijn makkelijk om te maken. Zijn jullie al benieuwd?
 
Hier komt het recept!

Ingrediënten 15 koekjes

 0,5 khd per koekje

Bereidingswijze:

Meng alle ingrediënten tot een egaal mengsel, maak er een bol van en wikkel het in vershoudfolie en leg het minimaal 2 uur in de koelkast. (of een nachtje)
Verwarm de oven op 160.
Haal het uit het vershoudfolie, en maak er 15 bolletjes van.
Ik heb de bolletjes ruim van elkaar af op een vel bakpapier gelegd, daar nog een vel overheen gelegd en plat gerold met een deegroller. (Maak ze niet te dik, anders worden ze niet krokant)
Je kan ze ook uitsteken, wat je prettig vindt!
Bak de koekjes ongeveer 15 minuten in de oven tot ze mooi goudbruin zijn geworden. (bak ze iets langer als dat nodig is)
Zet de oven uit als ze klaar zijn en laat ze goed afkoelen.
Ze worden hard als ze goed zijn afgekoeld!

Heeeeerlijk met een kopje thee of koffie, bij een bolletje ijs of verkruimeld met fruit en Griekse yoghurt!

Geniet! X

ps: Bewaar ze in een afgesloten metalen trommel. Dan blijven ze zeker een week goed!

4 Reacties

  1. Moet je er perse xanthaangom indoen of kun je dit vervangen door iets anders of ook weglaten?

  2. Heeft u hier een idee voor?
    Je kan er ook nog een oreo-variant van maken door twee koekjes op elkaar te leggen met een verantwoorde koolhydraatarme spread ertussen

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*