Vandaag heb ik deze heerlijke Maria biscuits gemaakt! Ze zijn lekker van smaak, hebben een bite en zijn makkelijk om te maken.
Klik hier voor meer koekjes recepten.
Bekijk mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!
PrintKoolhydraatarme en glutenvrije Maria biscuits!
- Bereidingstijd: 30 minuten
- Porties: 15
- Aantal koolhydraten: 0.5 g khd
Ingrediënten
- 150 g amandelmeel (klik)
- 50 g roomboter (op kamertemperatuur)
- 1 ei + eiwit
- 1/4 tl xanthaamgom (klik)
- 1/2 tl vanille-extract (klik)
- 20 g erythritol (klik)
- snufje zout
Bereidingswijze
Meng alle ingrediënten tot een egaal mengsel, maak er een bol van en wikkel het in vershoudfolie en leg het minimaal 2 uur in de koelkast. (of een nachtje)
Verwarm de oven op 160.
Haal het uit het vershoudfolie, en maak er 15 bolletjes van.
Ik heb de bolletjes ruim van elkaar af op een vel bakpapier gelegd, daar nog een vel overheen gelegd en plat gerold met een deegroller. (Maak ze niet te dik, anders worden ze niet krokant)
Je kan ze ook uitsteken, wat je prettig vindt!
Bak de koekjes ongeveer 15 minuten in de oven tot ze mooi goudbruin zijn geworden. (bak ze iets langer als dat nodig is)
Zet de oven uit als ze klaar zijn en laat ze goed afkoelen.
Ze worden hard als ze goed zijn afgekoeld!
Heeeeerlijk met een kopje thee of koffie, bij een bolletje ijs of verkruimeld met fruit en Griekse yoghurt!
Notities
Bewaar ze in een afgesloten metalen trommel. Dan blijven ze zeker een paar dagen goed!
Sleutelwoorden: Koolhydraatarm, keto, low carb, glutenvrij, Maria, biscuit, koek, koekjes,
Bestel mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!
Moet je er perse xanthaangom indoen of kun je dit vervangen door iets anders of ook weglaten?
Je kan het weglaten. Dan worden ze wel misschien minder hard.
Oké dankjewel voor de snelle reactie.
Ik ga ze zeker eens maken.
Heeft u hier een idee voor?
Je kan er ook nog een oreo-variant van maken door twee koekjes op elkaar te leggen met een verantwoorde koolhydraatarme spread ertussen
Ja dat kan, ik heb hier een oreo recept 🙂 https://www.oanhskitchen.nl/koolhydraatarme-glutenvrije-en-suikervrije-oreo-koekjes/
Bedoel 1 ei plus 1 eiwit ?
Wat kan ik ipv sukrin nemen? Honing? Agavesiroop? En dan ook hetzelfde aantal gr?
Heb je en een ei en een eiwit nodig? Of gewoon 1 ei?
Bij de ingrediënten staat: 1 ei + eiwit.
Bedoel je daarmee 1 ei + 1 eiwit? Of meer eiwitten? Of eiwitpoeder?
hoi oanh, bij de ingrediënten staat 1 ei + eiwit.
Wat bedoel je hier mee?
Is dit 1 ei + 1 extra eiwit, eiwit poeder, iets anders?
Wat kan ik eraan doen dat het deeg heel plakkerig is? Ik krijg het zelfs niet in bolletjes.
Even voor mijn duidelijkheid: je hebt dus twee eieren nodig waarvan je van het 2e ei alleen het eiwit gebruikt?
Het zal voor anderen wellicht duidelijk genoeg zijn, maar ik zou het jammer vinden als ik op voorhand al de mist inga. Daar vind ik amandelmeel ook te prijzig voor.
Koekjes niet hard maar zacht. Recept excact gevolgd. Nacht in koelkast, deeg nog steeds zacht.
-Is een ei plus eiwit niet teveel?
– kun je beter KOUDE boter erdoor werken zoals bij een bros zanddeeg ook moet?
Ik heb na 8 weken keto dieet onwijs zin in écht knapperige koekjes! Dus tips zijn erg welkom!