Koolhydraatarme en glutenvrije bounty taart!

Vandaag heb ik deze koolhydraatarme en glutenvrije bounty taart gemaakt! Ze is machtig en heurrrlijk! Een chocolade cake bodem, met romige kokos vulling en harde chocolade laag. Helemaal niet moeilijk om te maken en heerlijk om jezelf (en je geliefden) van het weekend of als er een feestje is mee te verwennen!

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Koolhydraatarme en glutenvrije bounty taart!

  • Bereidingstijd: 2 uur
  • Porties: 8
  • Aantal koolhydraten: 4.6 g khd per punt

Omschrijving

Ik heb deze springvorm gebruikt.


Ingrediënten

Vulling:

Topping:

  • 80 g puurste chocolade
  • (Optioneel: ongeklopte slagroom)

Bereidingswijze

Verwarm de oven op 180c.
Meng alle ingrediënten van de taartbodem tot een egaal mengsel.
Bekleed de springvorm met een vel bakpapier en schep het mengsel in de springvorm.
Bak de bodem 20a25 minuten in de oven en laat het vervolgens afkoelen.

Maak ondertussen de vulling door de slagroom lobbig te mixen.
Meng de kokosrasp, roomkaas, vanille en erythritol tot een egaal mengsel en schep dan de slagroom door het geheel.

(Je kan eventueel gelatine gebruiken als je dat prettig vindt)

Verdeel het mengsel over de taartbodem en leg de taart in de koelkast.
Smelt ondertussen de chocolade au-bain Marie en laat het iets afkoelen. (Je kan er eventueel een beetje slagroom bij schenken als je bang bent dat de chocolade te hard wordt)
Verdeel de gesmolten chocolade over het kokosmengsel en laat de taart weer minimaal 1 uur opstijven in de koelkast.

Strooi er eventueel nog wat geraspte kokos over voor een vrolijk en speels effect!


Sleutelwoorden: Koolhydraatarm, keto, low carb, glutenvrij, bounty, taart, kokos,

5 Comments

  1. Die ziet er weer fantastisch uit!

  2. Mag ik vragen wat de meerwaarde is van eiwitpoeder, Zou het zonder kunnen?

  3. Theresia Rook

    hmmm die harde plak chocolade is vast moeilijk door te snijden. Ik denk dat ik die op de bodem leg en daarna de vulling. Dan op de top wat pure chocolade rasp strooien. Ik ben benieuwd … dit weekend staat het op mijn lijstje 🙂

  4. Klopt het dat de vulling heel vast is. Groetjes Ans

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recipe rating

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.