Koolhydraatarme en glutenvrije bounty taart!

Daar is ie hoor! De Challenge van deze week. Een koolhydraatarme en glutenvrije bounty taart! Ze is machtig en heurrrlijk! Een chocolade cake bodem, met romige kokos vulling en harde chocolade laag.. πŸ₯₯

Helemaal niet moeilijk om te maken en heerlijk om jezelf (en je geliefden) van het weekend of als er een feestje is mee te verwennen!

Ik heb deze springvorm gebruikt.

(je kan op de blauwe en gele woorden klikken)

IngrediΓ«nten 8 punten

 4.6 khd per punt

Vulling:

Topping:

  • 80 g puurste chocolade
  • (Optioneel: ongeklopte slagroom)

Bereidingswijze:

Verwarm de oven op 180c.
Meng alle ingrediΓ«nten van de taartbodem tot een egaal mengsel.
Bekleed de springvorm met een vel bakpapier en schep het mengsel in de springvorm.
Bak de bodem 20a25 minuten in de oven en laat het vervolgens afkoelen.

Maak ondertussen de vulling door de slagroom lobbig te mixen.
Meng de kokosrasp, roomkaas, vanille en sukrin tot een egaal mengsel en schep dan de slagroom door het geheel.

(Je kan eventueel gelatine gebruiken als je dat prettig vindt)

Verdeel het mengsel over de taartbodem en leg de taart in de koelkast.
Smelt ondertussen de chocolade au-bain Marie en laat het iets afkoelen. (Je kan er eventueel een beetje slagroom bij schenken als je bang bent dat de chocolade te hard wordt)
Verdeel de gesmolten chocolade over het kokosmengsel en laat de taart weer minimaal 1 uur opstijven in de koelkast.

Strooi er eventueel nog wat geraspte kokos over voor een vrolijk en speels effect!

Geniet! X

5 Comments

  1. Die ziet er weer fantastisch uit!

  2. Mag ik vragen wat de meerwaarde is van eiwitpoeder, Zou het zonder kunnen?

  3. Theresia Rook

    hmmm die harde plak chocolade is vast moeilijk door te snijden. Ik denk dat ik die op de bodem leg en daarna de vulling. Dan op de top wat pure chocolade rasp strooien. Ik ben benieuwd … dit weekend staat het op mijn lijstje πŸ™‚

  4. Klopt het dat de vulling heel vast is. Groetjes Ans

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.