Bounty taart!

Vandaag heb ik deze koolhydraatarme en glutenvrije bounty taart gemaakt! Ze is machtig en heurrrlijk! Een chocolade cake bodem, met romige kokos vulling en harde chocolade laag. Helemaal niet moeilijk om te maken en heerlijk om jezelf (en je geliefden) van het weekend of als er een feestje is mee te verwennen!

Klik hier voor meer smakelijk taart recepten!

Bekijk mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Koolhydraatarme en glutenvrije bounty taart!

  • Bereidingstijd: 2 uur
  • Porties: 8
  • Aantal koolhydraten: 4.6 g khd per punt

Omschrijving

Ik heb deze springvorm gebruikt.


Ingrediënten

Vulling:

Topping:


Bereidingswijze

Verwarm de oven op 180c.
Meng alle ingrediënten van de taartbodem tot een egaal mengsel.
Bekleed de springvorm met een vel bakpapier en schep het mengsel in de springvorm.
Bak de bodem 20a25 minuten in de oven en laat het vervolgens afkoelen.

Maak ondertussen de vulling door de slagroom lobbig te mixen.
Meng de kokosrasp, roomkaas, vanille en erythritol tot een egaal mengsel en schep dan de slagroom door het geheel.

(Je kan eventueel gelatine gebruiken als je dat prettig vindt)

Verdeel het mengsel over de taartbodem en leg de taart in de koelkast.
Smelt ondertussen de chocolade au-bain Marie en laat het iets afkoelen. (Je kan er eventueel een beetje slagroom bij schenken als je bang bent dat de chocolade te hard wordt)
Verdeel de gesmolten chocolade over het kokosmengsel en laat de taart weer minimaal 1 uur opstijven in de koelkast.

Strooi er eventueel nog wat geraspte kokos over voor een vrolijk en speels effect!


Sleutelwoorden: Koolhydraatarm, keto, low carb, glutenvrij, bounty, taart, kokos,

Bestel mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!

18 Comments

  1. Avatar foto

    Ik heb hem net gemaakt. , man wat lekkerrrrrrrrrrrrrrrrrr. Wel niet zo mooie bovenlaag als jij maakte . Mmmmaaaar wel erg lekker.

  2. Avatar foto

    Hoii, dit lijkt me heerlijk! Alleen een beetje veel voor mij alleen.. Kun je dit invriezen?

  3. Avatar foto

    Hoi, zou wat kokos olie de smaak niet nog wat versterken ,of is het niet nodig

  4. Avatar foto

    Die ziet er weer fantastisch uit!

  5. Avatar foto

    Mag ik vragen wat de meerwaarde is van eiwitpoeder, Zou het zonder kunnen?

    • Avatar foto

      Dit is ook mijn vraag.. maar ik zie nergens een antwoord staan.. ☹️

    • Avatar foto

      Wat zag het er lekker uit. Maar helaas, wij vonden de taart echt niet lekker. Vooral de bodem is niet lekker. De kinderen vroegen zich af waar het zoete was. Zelf vond ik het middenstuk ook te yoghurtachtig proeven. (Met mascarpone gemaakt). Volgende keer maken we liever een niet gezonde versie!

  6. Avatar foto
    Theresia Rook

    hmmm die harde plak chocolade is vast moeilijk door te snijden. Ik denk dat ik die op de bodem leg en daarna de vulling. Dan op de top wat pure chocolade rasp strooien. Ik ben benieuwd … dit weekend staat het op mijn lijstje 🙂

    • Avatar foto

      Is het handig om iets van gelatine door de vulling te doen? Slagroom kan nog wel eens waterig worden als t langer staat…..

  7. Avatar foto

    Klopt het dat de vulling heel vast is. Groetjes Ans

  8. Avatar foto

    Jammer dat mijn berichtje niet is geplaatst

  9. Avatar foto
    Marlies van Riel

    Wat een lekker recept. Aangezien ik een voorraad Green Sweet in huis heb wil ik die natuurlijk graag gebruiken. Kun je mij ook zeggen hoeveel ik hiervan moet gebruiken ipv. Sukrin’
    Bij voorbaat dank.
    Groeten Marlies.

  10. Avatar foto

    Wat is het verschil tussen geraspte kokos en kokosrasp?

  11. Avatar foto

    gek ben ik niet op kokos, dus heb er een variant op gemaakt.:
    Helemaal niet moeilijk om te maken en heerlijk om jezelf mee te verwennen!
    – 100 g amandelmeel
    – 35 g gesmolten roomboter
    – 15 g cacaopoeder
    – 4 eieren
    – Zoetstof naar smaak
    – 150 g Griekse yoghurt
    – 1 tl vanille-extract
    Vulling:
    – 200 ml ongeklopte slagroom
    – 1 bakje mascarpone
    – 2 tl vanille-extract
    – zoetstof naar smaak
    – doosje frambozen
    Topping:
    – 80 g puurste chocolade ( heb 80 % genomen )
    – 2 Eetlepels ongeklopte slagroom
    Bereidingswijze:
    – Verwarm de oven op 180c.
    – Splits de eieren en klop het eiwit stijf met een snufje zout
    – Meng alle overige ingrediënten van de cake tot een egaal mengsel.
    – Schep het eiwit er voorzichtig doorheen
    – Bekleed de cakevorm met een vel bakpapier en schep het mengsel in de springvorm.
    – Bak de cake 35-45 minuten in de oven en laat het vervolgens afkoelen.
    Maak ondertussen de vulling door een groot deelde slagroom te mixen.
    – Houd 2 eetlepels slagroom ongeklopt, verwarm deze en meng dit met 2 blaadjes geweekte en uitgeknepen gelatine. Als deze zijn opgelost, neem je, laat je dit wat afkoelen
    – Meng de roomkaas, vanille en zoetstof tot een egaal mengsel en schep dan de slagroom door het geheel. ook de ongeklopte met gelatine
    – Laat dit in de koelkast een half uurtje tot een uurtje opstijven. Wel af en toe roeren. Als de vulling gedeeltelijk is opgestijfd:
    – Snijd de cake in 2 plakken.
    – Verdeel het grootste gedeelte van de vulling over 1 helft, leg er frambozen in. Leg de andere helft erop en bestrijk de bovenkant met de rest van de vulling. Laat een uurtje verder koelen in de koelkast.
    Smelt ondertussen de chocolade au-bain Marie en laat het iets afkoelen, wat zoetstof, een beetje slagroom ( 2 eetlepels )bij schenken, dan wordt de chocolade niet zo hard.
    – Verdeel de gesmolten chocolade over de bovenkant en laat de cake weer minimaal 1 uur opstijven in de koelkast.
    ( krijg helaas de foto niet geplaatst …… )

  12. Avatar foto

    Ik denk dat in de bodem wel degelijk bakpoeder nodig…

  13. Avatar foto

    Hij is echt heerlijk geworden. Favoriet bij alle visite. Wel heel machtig 😉

  14. Avatar foto

    Ik heb voor de vulling toch maar de helft van de kokos gebruikt. Dat was meer dan voldoende vast!

Laat reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.