Deze week heb ik een gezonde ontbijtkoek gemaakt voor de Wednesday challenge! Er staat ook een versie in mijn rode wereldgerechten boek, maar deze is net even anders! Heurrrrlijk als ontbijt, maar ook zeker als tussendoortje en als snack. Je kunt de ontbijtkoek makkelijk in plakjes snijden en invriezen!
Klik hier voor meer cake achtige recepten!
Bekijk mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!
PrintKoolhydraatarme ontbijtkoek!
- Bereidingstijd: 45 minuten
- Porties: 12
- Aantal koolhydraten: 2 g khd per plak
Omschrijving
Ik heb deze bakvorm gebruikt.
Ingrediënten
- 4 eieren
- 225 g volle kwark
- 225 g amandelmeel (klik)
- 25 g eiwitpoeder (klik)
- 75 g bruine suikervervanger (klik)
- 35 g stroop vervanger (klik)
- 1 tl wijnsteenbakpoeder (klik)
- snufje zout
- 1 tl kruidnagelpoeder
- 1 afgestreken el kaneelpoeder
- 2 tl nootmuskaatpoeder
- 1 tl gemberpoeder
- 1 flinke el koekkruiden
- 25 g gesmolten roomboter
Topping:
- 5 g pompoenpitten
- 20 pecannoten
Bereidingswijze
Verwarm de oven op 160c.
Mix de eieren luchtig met de kwark.
Meng vervolgens de rest van de ingrediënten tot een egaal luchtig mengsel en giet het de bakvorm.
Verdeel de pompoenpitten en pecannoten over de ontbijtkoek en bak de ontbijtkoek 35 minuten in de oven.
Sleutelwoorden: Koolhydraatarm, keto, low carb, glutenvrij, ontbijt, ontbijtkoek, cake, brood
Bestel mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!
Ik zou de noten en pitten ook achterwege kunnen laten toch?
Doet denk ik niks af aan de smaak. Snel eens proberen. Pas de donuts en pistolets gemaakt, blijvertjes?
Oanh, waarmee kan ik kwark vervangen? Yoghurt (Griekse)
Ja dat kan! ?
Ontbijtkoek gemaakt volgens recept en hij smaakt erg lekker. Snel de rest in de vriezer gedaan anders zijn ze veel te snel op.