Koolhydraatarme Nussecken!

Deze week heb ik deze nussecken gemaakt voor de Wednesday Challenge! Ik heb ze zelf nog nooit gegeten maar ik vond ze er wel altijd verdomt lekker uit zien! Het is een soort driehoekige reep/koek met een bodempje van cake met abrikozenjam en daarbovenop een heerlijk sticky notenlaag met een toefje chocolade op de hoekjes. Ik vind ze mega lekker geworden! Ik stop er een paar in de vriezer zodat ik een voorraadje heb van deze babes. Maar straks bij de koffie gaan we er weer lekker eentje oppeuzelen!

Bekijk mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Koolhydraatarme Nussecken!

  • Bereidingstijd: 30 minuten
  • Porties: 14
  • Aantal koolhydraten: 1.5 g khd per stuk

Omschrijving

Ik heb deze bakvorm gebruikt.

Klik op de gekleurde ingrediënten om te zien welke producten ik gebruik.



Bereidingswijze

Verwarm de oven op 160c.
Meng alle ingredienten voor de onderste laag samen en verdeel het mengsel over de bakvormpjes.
Smeer vervolgens de abrikozenjam over de bovenste laag.
Maal de hazelnoten in kleine stukjes (niet helemaal fijn) en meng het met de rest van de ingredienten tot een egaal mengsel.
Verdeel dat mengsel weer bovenop de jam en bak de nusecken 20 minuten in de oven.
Smelt ondertussen de chocolade au-bain marie.

Laat de nussecken goed afkoelen zodat ze mooi kunnen uitharden.
Haal de nussecken voorzichtig uit de bakvorm, snijd de nussecken in 3 hoekjes doormidden en dip de hoekjes in de gesmolten chocolade.


Sleutelwoorden: Koolhydraatarm, keto, low carb, glutenvrij, nusseckken, koek, koekjes,

Bestel mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!

One Comment

  1. Hallo Oanh, heb je deze lekkere koeken in een gewone oven met boven- én onderwarmte gebakken, of heb je de hetelucht-functie gebruikt?

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.