Koolhydraatarme Nussecken!

Deze week heb ik deze nussecken gemaakt voor de Wednesday Challenge! Ik heb ze zelf nog nooit gegeten maar ik vond ze er wel altijd verdomt lekker uit zien! Het is een soort driehoekige reep/koek met een bodempje van cake met abrikozenjam en daarbovenop een heerlijk sticky notenlaag met een toefje chocolade op de hoekjes. Ik vind ze mega lekker geworden! Ik stop er een paar in de vriezer zodat ik een voorraadje heb van deze babes. Maar straks bij de koffie gaan we er weer lekker eentje oppeuzelen!

Zijn jullie al benieuwd naar het recept? Komtie!

(Ik heb deze bakvorm gebruikt)

IngrediΓ«nten 14 nussecken

Β 1,5 khd per nussecken

Onderste laag

Bovenste laag

  • 20 g gesmolten chocolade

Bereidingswijze:

Verwarm de oven op 180c.
Meng alle ingredienten voor de onderste laag samen en verdeel het mengsel over de bakvormpjes.
Smeer vervolgens de abrikozenjam over de bovenste laag.
Maal de hazelnoten in kleine stukjes (niet helemaal fijn) en meng het met de rest van de ingredienten tot een egaal mengsel.
Verdeel dat mengsel weer bovenop de jam en bak de nusecken 20 minuten in de oven.
Smelt ondertussen de chocolade au-bain marie.

Laat de nusecken goed afkoelen zodat ze mooi kunnen uitharden.
Haal de nusecken voorzichtig uit de bakvorm, snijd de nusecken in 3 hoekjes doormidden en dip de hoekjes in de gesmolten chocolade.

Geniet! X

One Comment

  1. Hallo Oanh, heb je deze lekkere koeken in een gewone oven met boven- Γ©n onderwarmte gebakken, of heb je de hetelucht-functie gebruikt?

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.