Deze week heb ik deze nussecken gemaakt voor de Wednesday Challenge! Ik heb ze zelf nog nooit gegeten maar ik vond ze er wel altijd verdomt lekker uit zien! Het is een soort driehoekige reep/koek met een bodempje van cake met abrikozenjam en daarbovenop een heerlijk sticky notenlaag met een toefje chocolade op de hoekjes. Ik vind ze mega lekker geworden! Ik stop er een paar in de vriezer zodat ik een voorraadje heb van deze babes. Maar straks bij de koffie gaan we er weer lekker eentje oppeuzelen!
Bekijk mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!
PrintKoolhydraatarme Nussecken!
- Bereidingstijd: 30 minuten
- Porties: 14
- Aantal koolhydraten: 1.5 g khd per stuk
Omschrijving
Ik heb deze bakvorm gebruikt.
Klik op de gekleurde ingrediënten om te zien welke producten ik gebruik.
Ingrediënten
Onderste laag
- 145 g amandelmeel (of gemalen hazelnoten) (klik)
- 1 ei
- 1 tl vanille-extract (klik)
- 30 g gesmolten roomboter
- 1 tl wijnsteenbakpoeder (klik)
- snufje zout
- 50 g suikervrije abrikozenjam (klik)
Bovenste laag
- 100 g hazelnoten
- 30 g gesmolten roomboter
- 75 g bruine suikervervanger (klik)
- 1 tl vanille-extract (klik)
- 20 g stroopvervanger (klik)
- 20 g koolhydraatarme smeltchocolade (klik)
Bereidingswijze
Verwarm de oven op 160c.
Meng alle ingredienten voor de onderste laag samen en verdeel het mengsel over de bakvormpjes.
Smeer vervolgens de abrikozenjam over de bovenste laag.
Maal de hazelnoten in kleine stukjes (niet helemaal fijn) en meng het met de rest van de ingredienten tot een egaal mengsel.
Verdeel dat mengsel weer bovenop de jam en bak de nusecken 20 minuten in de oven.
Smelt ondertussen de chocolade au-bain marie.
Laat de nussecken goed afkoelen zodat ze mooi kunnen uitharden.
Haal de nussecken voorzichtig uit de bakvorm, snijd de nussecken in 3 hoekjes doormidden en dip de hoekjes in de gesmolten chocolade.
Sleutelwoorden: Koolhydraatarm, keto, low carb, glutenvrij, nusseckken, koek, koekjes,
Bestel mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!
Hallo Oanh, heb je deze lekkere koeken in een gewone oven met boven- én onderwarmte gebakken, of heb je de hetelucht-functie gebruikt?